Δημοσκόπηση: ΝΔ 33% – ΣΥΡΙΖΑ 26% – ΠΑΣΟΚ 11,5% – ΚΚΕ 5,5% – Λύση 4% – ΜέΡΑ 25 3%

Επτά μονάδες η η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ στο διάστημα από 19 έως 22 Νοεμβρίου. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 33% στην πρόθεση ψήφου έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση με ποσοστό 11,5% βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ ενώ έπονται το ΚΚΕ με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 4%. Στο 3% βρίσκεται το ΜέΡΑ 25.

Δύο βασικά στοιχεία ανέδειξε η νέα δημοσκόπηση Το πρώτο είναι ότι διατηρείται η διαφορά των 7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το δεύτερο είναι ότι το βασικό θέμα που προβληματίζει τον κόσμο, είναι η ακρίβεια τόσο στην ενέργεια, όσο και στο σούπερ μάρκετ.

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ

Στην ερώτηση για το ποιος από τους αρχηγούς των κομμάτων μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα διαφάνειας, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 28% έναντι 27% που συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τρίτος με 12% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ισχυρό είναι και το «κανένας από τους τρεις», συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 39%, έναντι 28% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η απάντηση «κανένας» συγκεντρώνει το 29%.

Pulse

Pulse

Pulse

 

Pulse

Pulse

Καταλληλότερος για θέματα ενεργειακής κρίσης, οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής

Στο ερώτημα για το ποιος από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων είναι καταλληλότερος να χειριστεί τα «καυτά» θέματα της ενεργειακής κρίσης, της οικονομίας και της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί με μεγάλη διαφορά έναντι των πολιτικών του αντιπάλων Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Ειδικότερα στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης οι προτιμήσεις

Την προτίμησή τους σε μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, μετά τη διεξαγωγή των εκλογών, εξέφρασαν οι πολίτες.

Pulse

Pulse

Pulse

To 2023 και στη λήξη της κυβερνητικής θητείας οι εκλογές

Αρνητικοί στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών εμφανίζονται οι Έλληνες, εκφράζοντας την προτίμησή τους στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας σαφώς μέσα στο 2023 και ειδικότερα μετά τη λήξη της κυβερνητικής θητείας.

Pulse

Pulse

«Αγκάθι» η ακρίβεια – Ψηλά η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά

Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά για τη διαβίωση (ενέργεια, τρόφιμα) και κατά δεύτερο λόγο η εγκληματικότητα και τα ελληνοτουρκικά, είναι τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους Έλληνες, όπως αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse

Pulse