ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟ – ΚΥΡΚΟ ΣΤΟ ΤΧΣ

Ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος από ότι φαίνεται θα χάσει την θέση του προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις στα Τραπεζικά δρώμενα αφήνουν εκτός τόσο τον ίδιο όσο και τον συνεργάτη του και αντιπρόεδρο κ. Χ. Κύρκο.

H αντίδραση του κ. Θωμόπουλου ήταν η τρομοκράτηση του κλάδου των Τραπεζών με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ σήμερα, καθώς ανακοίνωσε ότι οι επίτροποι θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών και μια από τις πρώτες κινήσεις τους θα είναι η άμεση απόλυση μεγάλου αριθμού εργαζομένων για την μείωση του λειτουργικών κοστών των τραπεζών.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κύρκος παραδέχτηκε σε δημοσιογράφους ότι υπέβαλε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου για Ελληνικά Ομόλογα τα οποία κατείχε και υπέστησαν haircut. Η στάση και των δύο είναι απαράδεκτη αφού το ίδιο το Κράτος τους διόρισε για την ομαλή λειτουργία και με τις πράξεις τους δημιουργούν τριγμούς με καταστροφικές συνέπειες τόσο για την Οικονομία όσο και για το Τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: paraskhnio.gr