Δ. Δασκαλόπουλος: Ιδρύει το think tank διαΝΕΟσις

daskalopoulosΗ κρίση για την Ελλάδα φαίνεται να αποτελεί μια νέα κανονικότητα. Η χώρα εξακολουθεί να παράγει ελλείμματα, το χρέος μας παραμένει υψηλό, η παραγωγική οικονομία δεν έχει αναταχθεί, βασικές μεταρρυθμίσεις λιμνάζουν, υπογραμμμίζει ο Δ. Δασκαλόπουλος.

Οπως αναφέρει ο ίδιος «η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου με τεκμηριωμένα στοιχεία και η ανάπτυξη εφαρμόσιμων προτάσεων χωρίς δογματισμούς, προκαταλήψεις και κομματικές αγκυλώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάδειξη μιας μακροχρόνιας στρατηγικής για ανάπτυξη με περισσότερες ευκαιρίες – ιδιαίτερα για τους νέους.

Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβα την πρωτοβουλία ίδρυσης ενός ανεξάρτητου οργανισμού έρευνας και ανάλυσης – think tank υπό την επωνυμία διαΝΕΟσις – www.dianeosis.org .

Η διαΝΕΟσις ως στόχο έχει την παραγωγή ιδεών και προτάσεων μέσα από την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, δημοσιογραφικών ερευνών και την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, οι οποίες απευθύνονται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, τονίζει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ.

Η θεματολογία προκύπτει από τα επίκαιρα και κρίσιμα ζητήματα που άπτονται της ελληνικής κοινωνίας, της φτώχειας, της φορολογίας, της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, της δικαιοσύνης, της δημόσιας διοίκησης, των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας κ.α. και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης μέσω ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων πολιτικών, τονίζει ο κ. Δασκαλόπουλος.