Δ. Μάντζος: Αναξιόπιστοι στην κυβέρνηση, λένε «όλα στο φως» και κλείνουν το διακόπτη

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας στη εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι «στην κυβέρνηση είναι αναξιόπιστοι και στρουθοκαμηλίζουν γιατί φοβούνται το φως, όπως αποδεικνύεται από τον διεθνή διασυρμό της χώρας. Λένε όλα στο φως και κλείνουν το διακόπτη».

Σχολίαζοντας τα όσα είχε είπε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, να καλεί δηλ. ξανά τον κ. Ανδρουλάκη να ενημερωθεί και στη συνέχεια να ενημερώσει εκείνος τους πολίτες, ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε: «Με ποιο νομοθετικό καθεστώς; Πώς θα ενημερωθεί είτε από την ΕΥΠ είτε από την ΑΔΑΕ ο κ. Ανδρουλάκης ώστε στη συνέχεια να ενημερώσει τους πολίτες; Τι είναι αυτό που φοβάται η κυβέρνηση και δεν αφήνει την ΕΥΠ να το πει η ίδια μέσα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής;».

Ο κ. Μάντζος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής και των εκπροσώπων του λαού ούτε είναι μία νησίδα ημιαυτόνομη. «Η ΕΥΠ οφείλει να πει την αλήθεια και ο πρωθυπουργός ως προϊστάμενος να άρει την οποία προσχηματική εχεμύθεια. Θα κινηθούμε νομικά έναντι της ΕΥΠ για αυτές τις ευθύνες» προσέθεσε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Εμείς λέμε ευθέως ότι μέσα από αυτήν τη διαδικασία η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να κρατήσει όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξη. Η ηγεσία της ΝΔ μέσα από μία δομή που λειτούργησε μέσα στο Γραφείο του Πρωθυπουργού από τον Ιούλιο του 2019 σε μία πολύ κρίσιμη συγκυρία για τη Δημοκρατική Παράταξη έθεσε όμηρο τον Νίκο Ανδρουλάκη και την παράταξη. Γιατί;».

Όταν ρωτήθηκε για το αν η υπόθεση των υποκλοπών αποπροσανατολίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από τις υπόλοιπες εξελίξεις που απασχολούν τη χώρα, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «αυτό το λένε εκείνοι που προτάσσουν τη σταθερότητα ως ένα ψεύτικο δίλημμα έναντι της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Μπορούμε άραγε να έχουμε σταθερότητα και ευημερία χωρίς ώριμη Δημοκρατία και ισχυρή Δικαιοσύνη; Εμείς απαντούμε όχι».

Σχολιάζοντας, επίσης, τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Μάντζος τόνισε πως «η δική μας ριζοσπαστική προσέγγιση είναι να λέμε την αλήθεια στους πολίτες με προτάσεις που απαντούν στα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις των καιρών. Έτσι θα κατέλθουμε στις εκλογές. Εργαζόμαστε ώστε να είναι τόσο ενισχυμένο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που θα μπορέσει την επόμενη ημέρα, από τις πρώτες κιόλας εκλογές, να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την αλλαγή της πολιτικής και του πολιτικού παραδείγματος που χρειάζεται η χώρα μας».

Τέλος, για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να ρίχνει το πρόβλημα μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες. Υπάρχει διεθνής κρίση αλλά η χώρα πρέπει να πάρει εθνικά μέτρα και στην ενέργεια και στην κοινωνική κατοικία και στην πραγματική οικονομία, με τη μείωση των έμμεσων φόρων. Εμείς έχουμε προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες για όλα αυτά τα ζητήματα».