ΕΒΕΑ: Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις

 

Την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την άμεση αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του
Κ. Μίχαλος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Εσωτερικών Αν. Γιαννίτση.

Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής από τα συνεργεία του ΕΒΕΑ ο τελικός αριθμός των επιχειρήσεων αυτών ανέρχεται σε 177.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται στην επιστολή:”…Γνωρίζοντας όλοι μας, πολύ καλά τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν όλες ανεξαιρέτως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας, και σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να αποζημιωθούν άμεσα διότι πρόκειται, πλέον για θέμα επιβίωσής τους και να εκδοθεί η ΚΥΑ που απαιτείται.

Επίσης η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, ζήτησε την 3μηνη αναστολή όλων ανεξαιρέτως των οικονομικών τους υποχρεώσεων, χωρίς καμιά πρόσθετη επιβάρυνση και, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης, ζητήθηκε από την ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΑ να εξετάσουν την δυνατότητα παραχώρησης μέρους του ετήσιου συνδικαλιστικού πόρου της ΕΣΕΕ -που άλλωστε προέρχεται αποκλειστικά από τις συνδρομές των επιχειρήσεων- ώστε να διατεθεί άμεσα ως μια πρώτη συμβολική αποζημίωση στις πληγείσες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας.