Εθνική Τράπεζα: Στο 8,5% το επιτόκιο του νέου ομολόγου – Άντλησε 200 εκατ. λίρες

Στο 8,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του νέου senior preferred ομολόγου που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα σε στερλίνα, μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας. Όπως αναφέρει το Reuters, η τράπεζα άντλησε το ποσό των 200 εκατ. στερλινών όπως ήταν ο στόχος, ενώ οι προσφορές ανήλθαν στα 230 εκατ. λίρες.

Το ομόλογο είναι διάρκειας 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησής του μετά την παρέλευση 3,5 ετών (4.5NC3.5).

H τράπεζα είχε δώσει εντολή στη Goldman Sachs να συντονίσει την όλη διαδικασία.
Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση της ρευστότητας και των υποχρεώσεων που προκύπτουν για την τήρηση των στόχων MREL.

Πρόκειται για την δεύτερη έκδοση ομολόγου που πραγματοποιεί η Εθνική τράπεζα τον τελευταίο μήνα και με διαφορά μερικών ημερών.  Στις 15 Νοεμβρίου άντλησε 500 εκατ. ευρώ μέσω της έκδοσης ομολόγου υψηλής εξασφάλισης (senior preferred) με τοκομερίδιο 7,25% και απόδοση 7,5%.

Η τράπεζα έχει υπερκαλύψει τον ενδιάμεσο στόχο για την κάλυψη των κεφαλαίων MREL που είχε τεθεί για τον Ιανουάριο του 2022, διαθέτοντας δείκτη 19,3% έναντι στόχου 18,04% επί των στοιχείων σταθμισμένου ενεργητικού (risk weighted assets – RWA) το ύψος των οποίων διαμορφώνεται σήμερα στα 35,1 δισ. ευρώ. Ο στόχος για τα τέλη του 2025 έχει οριστεί στο 26,79% των RWAs