Εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων δίπλα στο οποίο δολοφονήθηκε η 28χρονη

Ποινικές ευθύνες που ενδεχομένως φέρουν οι αστυνομικοί που είχαν βάρδια στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όταν τους ζητήθηκε βοήθεια από την 28χρονη λίγο πριν τελικά τη σκοτώσει ο πρώην σύντροφος της, θα αναζητήσει η Εισαγγελία.

Με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος  διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αστυνομικών του αστυνομικού τμήματος, στο οποίο κατέφυγε η 28χρονη για να ζητήσει προστασία από τον πρώην σύντροφο της, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποτρέψει το μοιραίο τέλος της.

Αφού μελέτησε τη δικογραφία για τη δολοφονία της γυναίκας μερικά μέτρα μακριά από το τμήμα όπου φαίνεται να είχε ζητήσει περιπολικό να την πάει στο σπίτι της, ο κ. Ελευθεριάνος  ζητεί να ερευνηθεί αν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Πριν αποφανθεί για την υπόθεση, ο εισαγγελικός λειτουργός που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργείται για τους συγκεκριμένους αστυνομικούς.

Όσον αφορά το έγκλημα σε βάρος της γυναίκας, ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δράστη ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, και προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για δική του χρήση.