ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΤΑΛΑΡΑ ΓΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία απευθύνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα. Υπογραμμίζει τα οφέλη που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους τονίζοντας ότι…
«θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού» που αντιστοιχεί, όπως λέει, «σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου».

Σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή και, επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα. Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας. Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013, τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Νταλάρα μιλά για σφικτό χρονοδιάγραμμα που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών.