Εκλογές τον Ιούνιο αν πει «όχι» η Αριστερά

Ο αρχηγός όμως της ΝΔ, έκανε ένα βήμα παραπάνω ρίχνοντας γέφυρες – αλλά και ευθύνες απόφασης για το μέλλον της Ελλάδας – σε Τσίπρα και Κουβέλη, στους οποίους ουσιαστικά απεύθυνε το μήνυμα: «Ελάτε να αλλάξουμε το Μνημόνιο μένοντας στην Ευρώπη». Αυτό πρότεινε ο κ. Σαμαράς στο διάγγελμά του πλησιάζοντας πολύ την κατεύθυνση που κινούνται ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως πληροφορούμαι, από αύριο το πρωί αρχίζουν οι εσωτερικές επαφές μεταξύ των κομμάτων με επίκεντρο τον Αντώνη Σαμαρά. Στην περίπτωση, όμως, που αποσυρθεί, στην προσπάθεια αυτή για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, οι εκλογές με ορίζοντα τον Ιούνιο είναι αναπόφευκτες.

Το ενδεχόμενο αυτό αντιμετωπίζουν ήδη και σχεδιάζουν τις ανάλογες κινήσεις τους η Τρόικα αλλά και η Αμερική και πάντως είναι διατεθειμένες οι δυνάμεις αυτές να δώσουν το χρονικό περιθώριο στην Ελλάδα για να βρει μία πολιτική λύση στην κρίση που δημιούργησαν οι εκλογές.

Μέχρι να συμβεί αυτό πάντως και όσο θα διαρκέσουν οι διερευνητικές επαφές Σαμαρά, και σε δεύτερη φάση Τσίπρα, θα παραμένει ως υπηρεσιακή κυβέρνηση εν λειτουργία η κυβέρνηση Παπαδήμου.