Εκλογές 2012 – Κλείδωσαν τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στην Ημαθία


Εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται οι διαδικασίες εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος κατά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, απέστειλε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος προς όλες τις ΝΟΔΕ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής και την ΟΝΝΕΔ.

Σχετικές αιτήσεις από κάθε ενδιαφερόμενο, που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις, μπορεί να υποβάλλονται από τις 12 Μαρτίου 2012 έως και τις 6 το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 2012.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου και –εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι πρώην βουλευτής- από δήλωση παραίτησής του από το δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης οποιουδήποτε ποσού αναδρομικώς οφειλομένων αναπροσαρμογών της βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλου ποσού που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο προς τη βουλευτική του ιδιότητα.

Με την υποβολή αίτησης οι ενδιαφερόμενοι καταβάλουν και το ποσό των 300 ευρώ στο κόμμα που θα αιτηθούν την υποψηφιότητά τους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στον νομό Ημαθίας για την ΝΔ εξέφρασαν ενδιαφέρων και αναμένεται να υποβάλουν αιτήσεις 20 με 25 ονόματα όπου στο τέλος των εσωκομματικών διαδικασιών ή απευθείας δοθέν εντολής από την Κ.Ε έξι θα είναι αυτοί που θα λάβουν το πολυπόθητο χρίσμα εκ΄των οποίων τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το χρίσμα στις επικείμενες εκλογές για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Ημαθία το έχουν λάβει αυτοδικαίως ο νύν βουλευτής κ.Μιχάλης Χαλκίδης ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής του μείζονος συνδυασμού αντιπολίτευσης του δήμου Βέροιας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης ,(όπου αναμένεται μεγάλη μάχη για την πρωτιά), και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας κ.Κώστας Ζιώγας. Επίσης από την Νάουσα ο καθηγητής κ.Γιώργος Ορφανός , ενώ θα συμμετέχουν και δύο γυναίκες και πληροφορίες μέσα από την Λ. Συγγρού κάνουν λόγο για την περιφερειακή σύμβουλο κ. Γεωργία Μπατσαρά και την ψυχολόγο- πρώην πολιτευτή του ΛΑΟΣ κ. Σταυρούλα Γιαννούτσου.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΛΙΜΑ

Αισιόδοξο το κλίμα ,τόσο στους φερόμενους υποψηφίους Βουλευτές της ΝΔ στην Ημαθία όσο και στα στελέχη και μέλη του κόμματος, για το αποτέλεσμα της κάλπης όπου στην Ημαθία έμπειροι εκλογομάγειρες υποστηρίζουν ότι στο ποσοστό που θα κυμανθεί η ΝΔ θα είναι μεταξύ 34% με 37% όπου ήδη ξεκίνησε ο αγώνας του σταυρού αφού αναμένεται μεγάλη μάχη για την τρίτη έδρα που φαίνεται να κερδίζει η ΝΔ στην Ημαθία.

‘’Δεν θα υπάρξουν πολιτικές συνεργασίες’’…

Αυτό διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ και η μάχη του σταυρού θα δωθεί πόρτα-πόρτα αλλά μεγάλο ρόλο θα παίξει και η προβολή με έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ,αφού τα οικονομικά είναι περιορισμένα και θα δίνονται με φειδώ.

Περιορισμένες αναμένεται να είναι και οι δημόσιες εμφανίσεις των υποψηφίων μιας και δεν είναι εποχή για δαπάνη χρημάτων σε βεγγαλικά και τυμπανοκρουσίες.

Τα ονόματα των υποψηφίων αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα από την ΝΔ την 25ης Μαρτίου.