ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας

    Στην απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία εξαιτίας των συγκεντρώσεων που προγραμματίζουν ακροδεξιές οργανώσεις και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών από τα γεγονότα των Ιμίων.

    Μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν προγραμματίσει τη διεξαγωγή συγκέντρωσης για την επέτειο των Ιμίων στις 19:00 του Σαββάτου, ενώ ως απάντηση, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν προγραμματίσει αντίστοιχες διαδηλώσεις.

    Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

    Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00’ της 3-2-2024 έως 06:00’ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

    Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων.