Εμπορική Τράπεζα: Μειώσεις μισθών 12%

Σε απεργία την Παρασκευή και την Δευτέρα προχωρούν οι εργαζόμενοι της Εμπορική Τράπεζα όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην τράπεζα.
Την κατάργηση του επιχειρησιακού επιδόματος που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα η διοίκησή της, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους της τράπεζας.

Κάτι που η διοίκηση είχε ήδη προαναγγελθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τους εργαζομένους για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% – όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους – ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.

Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην εμπορική τράπεζα αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα με προοπτική, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική Τράπεζα Γιώργος Κωσνταντινόπουλος, να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.