Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος του ΤΤ

Από το 2010 ξεκίνησε η δράση των δύο συλληφθέντων

Εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία απάτη σε βάρος Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.

Συνελήφθησαν στη Τρίπολη και τη Λακωνία, δύο (2) ημεδαποί οι οποίοι δρούσαν από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση διερευνάται.

Μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ.

Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απάτη σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία είχε αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 2010.

Δύο Έλληνες, 44 ετών και 50 ετών, δικηγόρος και φανοποιός αντίστοιχα, κάνοντας διαδοχικές καταθέσεις, ύψους 800.000 ευρώ, με τη χρήση διαφόρων τραπεζικών, χρηματιστηριακών και συναλλαγματικών πράξεων πέτυχαν να εισπράξουν, μέσα σε ενάμισι χρόνο, το ποσό των 52.500 ευρώ περίπου. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα τις καταθέσεις των 800.000 ευρώ.

Χθες, στην Αρκαδία και τη Λακωνία, συνελήφθησαν οι δύο άνδρες και σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργείται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των 800.000 ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. newsbeast.gr