>Επέκταση της Saxo Bank στη Ρωσία

>

Την έναρξη λειτουργίας του νέου της γραφείου στη Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα η Saxo Bank στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασής της και ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για εξελιγμένες επενδυτικές λύσεις από τους Ρώσους επενδυτές, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ίδρυση του γραφείου αντιπροσωπείας στη Μόσχα αποτελεί στρατηγική κίνηση της Saxo Bank, στο πλαίσιο της διεθνούς επέκτασής της, με στόχο την ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της ηγετικής της θέσης στην παροχή διαδικτυακών επενδυτικών λύσεων.

Το γραφείο θα προσφέρει στους Ρώσους επενδυτές, μέσω της βραβευμένης πλατφόρμας SaxoTrader, άμεση πρόσβαση σε περισσότερα από 20 διεθνή χρηματιστήρια και περισσότερα από 22.000 χρηματιστηριακά προϊόντα, καθώς και εξελιγμένα εργαλεία πληροφόρησης και ανάλυσης, με στόχο τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων και την ελαχιστοποίηση του κινδύνου.

Καθοριστικός παράγοντας για την επέκταση της Saxo Bank στη Ρωσία υπήρξε και η σημαντική ανάπτυξη που καταγράφει η χώρα φέτος, που την καθιστά μία πολλά υποσχόμενη αγορά. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις λιανικής παρουσίασαν αύξηση τον Αύγουστο, αγγίζοντας το 7,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η ανεργία μειώθηκε ενώ η αύξηση των πραγματικών μισθών έφτασε στο 3,9% σε σύγκριση με πέρυσι, μια αύξηση που παρατηρήθηκε σε όλους τους κλάδους, από τα εκπτωτικά προϊόντα έως τα αγαθά πολυτελείας.

Η αυξανόμενη ωριμότητα και ενημέρωση των καταναλωτών είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ατόμων με υψηλά εισοδήματα (“high net wealth individuals”). Κατά συνέπεια, ενισχύθηκε τόσο η διάθεση των Ρώσων επενδυτών για ρίσκο όσο και η επιθυμία τους για καλύτερες αποδόσεις, καθιστώντας τους έτσι κατάλληλους για το προφίλ επενδυτών της Saxo Bank.

Επικεφαλής του νέου γραφείου στη Μόσχα είναι ο νέος Chief Operations Officer, κ. Igor Dombrovan, ο οποίος δήλωσε σχετικά τα εξής: “Η βιώσιμη επιτυχία στηρίζεται στην πελατοκεντρική μας φιλοσοφία, και το νέο μας γραφείο στη Μόσχα θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με την επενδυτική κοινότητα της Ρωσίας.

Η ρωσική λιανική αγορά έχει επιδείξει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, καθιστώντας τον κλάδο ένας από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους στη χώρα. Σε αυτό συνέβαλε η συνολική κατάσταση της οικονομίας, η αυξανόμενη κατανάλωση και η συνεχής βελτίωση της οργάνωσης της αγοράς. Το νέο μας γραφείο θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε και να εκπαιδεύσουμε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά με τους εξαιρετικά ενημερωμένους και έμπειρους επενδυτές”.

Οι κ.κ. Kim Fournais και Lars Seier Christensen, συνιδρυτές και Διευθύνοντες Σύμβουλοι της Saxo Bank, είπαν σε κοινή τους δήλωση: “Η ίδρυση γραφείου στη Μόσχα αποτελεί στρατηγική απόφαση για εμάς, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού μας σχεδίου για επέκταση και ανάπτυξη στην Ευρώπη.

Η Ρωσία είναι μία πολύ σημαντική αγορά και αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα για τη Saxo Bank, δεδομένου ότι οι Ρώσοι πελάτες αποτελούν έμπειρους και ενημερωμένους επενδυτές. Με το άνοιγμα γραφείου και στη Ρωσία, θα μπορούμε να παρέχουμε πιο ολοκληρωμένες και άμεσες υπηρεσίες στους πελάτες μας στην περιοχή”.