Επίθεση Καρατζαφέρη στον Α. Σαμαρά

Για «σαλαμοποίηση» εις βάρος του ΛΑΟΣ και των πολιτευτών του κατηγόρησε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά σε συνέντευξή του στον Γ. Αυτιά και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, στη διάρκεια των συνομιλιών τους (σ.σ. Καρατζαφέρη-Σαμαρά) «ο Σαμαράς έκανε κινήσεις υπογείως για να πάρει βουλευτές και πολιτευτές του ΛΑΟΣ» και μίλησε για «τη μεγάλη κόντρα που έχουμε από το 1993, όταν πήρε βουλευτές της ΝΔ, με την ίδια μέθοδο. Πρώτα πήρε τον Στ. Στεφανόπουλο, μετά τον Κλείτο, μετά τον Μαντζώρη και μετά τον Συμπιλίδη και τελικά έριξε τη κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν μπορούσε να δώσει μια απάντηση στο ερώτημά μου: Πως θα προχωρήσουμε σε συνεργασία; Με ή χωρίς Μνημόνιο;»

Χαρακτήρισε «αστειότητες και αθλιότητες τις διαρροές που μεθοδεύονται από τη μεριά του κ. Σαμαρά ότι του ζήτησα το 1/3 της κομματικής επιχορήγησης. Γιατί δεν βγαίνει να το πει αυτό ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ή ο φερόμενος ως ενδιάμεσος κ. Αβραμόπουλος;»

Υποστήριξε ότι «έγινε μεθόδευση από τον ξένο παράγοντα. Έχουμε μια επανάληψη ιστορικών γεγονότων ανάλογων με αυτά που διαδραματίσθηκαν το 1965 με τον Γεώργιο Παπανδρέου όταν άρχισαν να του παίρνουν βουλευτές. Κάτι αντίστοιχο έγινε και το 1993 με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Ήξερα ότι δεν θα ήμουν αρεστός και θα δυσαρεστούσα κάποιους με την εμμονή μου στο άνοιγμα και στην συνεργασία με τους Ρώσους. Πρέπει να έλθουν ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε και το Αιγαίο, το οποίο δεν είναι καθόλου εξασφαλισμένο».

Και κατέληξε: «Πήρα το μήνυμα να «κάτσω καλά» από την Αμερικανική Πρεσβεία που δυσαρεστήθηκε από τις πρωτοβουλίες και τις επαφές που έκανα με την Ρωσική πλευρά. Ζητώ από τον ελληνικό λαό να μην αφήσουμε να κάνει κουμάντο ο Αμερικανικός παράγοντας πάλι».