Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε γύρω στις 20:30 την Κυριακή το βράδυ, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, από έναν 34χρονο άνδρα, ο οποίος του είχε επιτεθεί και τον Μάιο του 2011 χτυπώντας τον με ζώνη στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, ο άνδρας, πλησίασε τον Μητροπολίτη, έξω από το Νεανικό Κέντρο «Πέρασμα» στο Βόλο όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, ενώ έβγαλε από την τσέπη του και ένα μαχαίρι, με στόχο να του κόψει τα γένια «διότι με τον τρόπο που ζει και φέρεται προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα», ανέφερε ο δράστης, που φέρεται ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 34χρονος ακινητοποιήθηκε από τους συγκεντρωμένους και τελικά συνελήφθη από την Αστυνομία.

Πάντως, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιστατικό, ενώ κύκλοι της Εκκλησίας τονίζουν ότι αυτά τα προβλήματα δημιουργούνται όταν άνθρωποι διακατέχονται από θρησκευτικό φανατισμό.