>Επίθεση χάκερ στη Citigroup με «θύματα» 200.000 πελάτες

>
Η Citigroup είναι η τελευταία μεγάλη εταιρία που πλήττεται φέτος από χάκερ. Όπως παραδέχτηκε…
τα στοιχεία περίπου 200.000 κατόχων καρτών της στη βόρεια Αμερική παραβιάστηκαν.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος Citi, τα ονόματα πελατών, οι αριθμοί λογαριασμού καθώς και προσωπικές πληροφορίες για την επικοινωνία, όπως διευθύνσεις email, περιήλθαν στη γνώση των χάκερ. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Citigroup ανακάλυψε την παραβίαση στις αρχές Μαίου.

Ωστόσο η Citigroup τόνισε ότι ευαίσθητα δεδομένα των κατόχων, όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες λήξεις των καρτών και πρόσθετοι κωδικοί ασφάλειας, δεν παραβιάστηκαν.
Αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την επίθεση, οι Financial Times τονίζουν ότι οι χάκερ εισέβαλαν στην ηλεκτρονική υπηρεσία Citi Account Online.
Στη σύντομη ανακοίνωσή της, η τράπεζα αναφέρει ότι προχωρά σε ενημέρωση των πελατών της που πλήττονται από την επίθεση. Όπως όμως σχολιάζουν αναλυτές στο Reuters, η Citi ενδέχεται να δεχθεί επικρίσεις για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τους πελάτες της νωρίτερα.
Πριν από λίγες μέρες η Sony επιβεβαίωσε την τελευταία, μεγάλης κλίμακας, επίθεση που σημειώθηκε στις διαδικτυακές της υπηρεσίες και είχε ως αποτέλεσμα την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων 1 εκατ. πελατών της εταιρίας.