Επεισόδια σε ΑΕΙ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα περιμετρικά του ΑΠΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομαδά κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών και πυρπόλησαν μηχάνημα έργου, οχήματα και κάδους απορριμμάτων.

Συγκεκριμένα στη 1:30 τα ξημερώματα μια ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του πανεπιστημίου στην οδό Εθνικής Αμύνης και άρχισε να ρίχνει βόμβες μολότοφ. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο επιχείρησαν να τους σταματήσουν.

Από τη ρίψη των μολότοφ, σημειώθηκαν φθορές σε μηχάνημα έργου, σε ΙΧ αυτοκίνητο και σε κάδους απορριμμάτων. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές, δεν προέκυψε ώστόσο κάτι σε βάρος των ατόμων που προσήχθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Δεν υπήρξε τραυματισμός.

Επεισόδια τα ξημερώματα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επεισόδια σημειώθηκαν τη νύχτα, που διήρκεσαν περίπου πέντε ώρες, έξω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, περίπου 40 νεαροί, βγήκαν από το χώρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, όπου γινόταν συναυλία με την συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, από την είσοδο της λεωφόρου Αθηνών, έβαλαν φωτιές σε κάδους και προξένησαν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί.

Η Τροχαία προχώρησε αμέσως σε ρυθμίσεις και διακόπηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Αθηνών.

Γύρω στη 01.15 οι νεαροί μπήκαν και πάλι στο χώρο του Πανεπιστημίου, από όπου συνέχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν απέξω.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις 03.20, αλλά η ένταση κράτησε μέχρι τις 05.10 το πρωί, οπότε η κατάσταση ηρέμησε και οι δρόμοι άνοιξαν στην περιοχή.

Από την Αστυνομία δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές.