ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Την άμεση επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων προμήθειας υλικών, που είναι απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Καραβοκύρη ο πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τσιόδρα, ο Πρωθυπουργός ζητεί, για επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, να εξεταστεί άμεσα το ζήτημα της θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων γιατί η εμπλοκή που υπάρχει έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην προμήθεια των νοσοκομείων και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του πρωθυπουργού, Παναγιώτη Πικραμμένου:

«Είναι γνωστό ότι έχει δημιουργηθεί σημαντικό και εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα με την καθυστέρηση θεώρησης χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής για την προμήθεια υλικών απολύτως αναγκαίων για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Θέμα που άπτεται κυριολεκτικά της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν, ότι συντρέχουν εξαιρετικοί και επιτακτικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος που ανάγονται στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και εντέλει, κυριολεκτικά στα ύψιστα αγαθά της αξιοπρέπειας και της υγείας του ανθρώπου. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλώ θερμά για την άμεση και κατεπείγουσα επίλυση των σχετικών εκκρεμών υποθέσεων από το Δικαστήριό σας».

Δύο ήταν οι επιστολές που απεστάλησαν, αφού σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα ” ο Πρωθυπουργός θέλει να τονίσει το κατεπείγον του ζητήματος προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή των κονδυλίων”.

Ως προς την τοποθέτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα είχε κλείσει το ζήτημα των φαρμάκων αν δεν υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει δήλωση κανενός πολιτικού στελέχους και σημείωσε ότι, από εκεί και πέρα, η κυβέρνηση παρέλαβε αρκετά προβλήματα που προσπαθεί σε περιορισμένο διάστημα και χωρίς να έχει νομοθετική δυνατότητα, να τα επιλύσει.

«Προσπαθεί να συγκεντρώσει χρήματα προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», είπε και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια από όπου κι αν υπάρχει.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε «εύλογο» το αίτημα των φαρμακοποιών να υπάρξει συμψηφισμός, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί και πως προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα με όλους τους πρόσφορους τρόπους. «Υπάρχει ένα γενικό νομικό πλαίσιο, πρέπει ωστόσο να δούμε τι περιθώρια εφαρμογής αφήνει» τόνισε.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr