>Ερχεται νέα παράταση για «πάγωμα» πλειστηριασμών

>
Νέο εξάμηνο «πάγωμα» των πλειστηριασμών πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι πλειστηριασμοί από τις τράπεζες για χρέη έως 200.000 ευρώ έχουν παγώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2011. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημ. Σπυράκος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1, το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Δικαιοσύνης) πρόκειται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δοθεί νέα παράταση στο «πάγωμα» των πλειστηριασμών.

Η τροπολογία που θα κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή, αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη, για τους οποίους επίσης ισχύει η προσωρινή απαγόρευση του νόμου 3869/2010 για την «ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων».

Η νέα παράταση κρίνεται αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους.