ΕΤΕ: Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται

Σήμερα στη γενική συνέλευση θα ανακοινωθεί στους μετόχους η παραίτηση του κ. Βασίλη Ράπανου. Με την ολοκλήρωση της γ.σ. θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο και εκεί ο κ. Ταμβακάκης θα υποβάλει την παραίτησή του. Το ίδιο θα πράξει και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Λεωνίδας Θεόκλητος. Το ΔΣ θα εκλέξει τον προσωρινό πρόεδρο της ΕΤΕ καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο, που θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Επίσης θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση των αναπληρωτών διευθυνόντων συμβούλων στις θέσεις των κ. Τουρκολιά και Θεόκλητου.

Το ΔΣ θα αποφασίσει επίσης τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων -σε διάστημα 25 ημερών- με αντικείμενο την εκλογή προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΤΕ.

Σημειώνουμε ότι έχει ζητηθεί και η παραίτηση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου κ. Λεωνίδα Θεόκλητου, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Επίσης αναμένεται να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με άλλα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Πρόκειται για τον κ. Ανθιμο Θωμόπουλο, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο. Είναι άγνωστο αν θα παραμείνει ή θα αποχωρήσει από την ΕΤΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να αναλάβει το management της Emporiki Bank.

Και τον κ. Π. Μυλωνά, επίσης αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στην Εθνική ή θα αποχωρήσει.

Επίσης χθες το απόγευμα υπέβαλε την παραίτησή του και ο κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης, γενικός διευθυντής Οικονομικών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, και αποχωρεί στο τέλος του Ιουνίου 2012.