ΕΥΔΑΠ: Νοικοκυριό στα έργα και όχι στα λόγια – Η διοίκηση με τις πλέον χαμηλές αμοιβές στο Χρηματιστήριο

Αποτέλεσμα εικόνας για ευδαπ μπενισης

Η περίοδος των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων των επιχειρήσεων δεν έχει ενδιαφέρον μόνο για την πορεία των μεγεθών τους, την κερδοφορία τους, τον δανεισμό τους και για άλλες τέτοιες σημαντικές χρηματοοικονομικές παραμέτρους.

Αποτελεί και μια καλή αφορμή για να «δει» η αγορά πόσα παίρνουν οι CEOs και τα στελέχη των εισηγμένων του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ποιες διοικήσεις… είναι γαλαντόμες προς τον εαυτό τους και ποιες εμφανίζονται πιο μαζεμένες, προφανώς σεβόμενες τους μετόχους αλλά και την κοινωνία που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Και αναμφίβολα, η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και ο διευθύνων σύμβουλους κ. Μπενίσης, «παίρνει το χρυσό» στην κατηγορία «σεβασμός στα ταμεία της εταιρείας και στην κοινωνία» καθώς λαμβάνει ποσά που απέχουν κατά πολύ από τις πλουσιοπάροχες αμοιβές άλλων  CEOs.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ,  εμφανίζεται μακράν ως η «πιο χρηστή» σε τέτοια θέματα οικονομικής διαχείρισης με το νούμερο να φτάνει στις μόλις 195.000 ευρώ! Τα αντίστοιχα νούμερα στη ΔΕΗ ανέρχονται σε πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ, στα ΕΛΠΕ ξεπερνούν τα 4,1 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά σε   άλλα μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής της Ελλάδας, στις τράπεζες τα νούμερα ξεκινούν από 3,5-4,5 εκατ. (π.χ. ALPHA, EUROBANK) και φτάνουν τα 7 εκατ. ευρώ (ΕΤΕ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ), στον ΟΠΑΠ αγγίζουν τα 10,7 εκατ. ευρώ, στον ΟΤΕ τα 8 εκατ. ευρώ, στην Intralot τα 10 εκατ. ευρώ, στη ΧΑΛΚΟΡ τα 3,5 εκατ. στη Sarantis τα 1,8 εκατ. ευρώ, στον Τιτάνα τα 8 εκατ. ευρώ, στην ΕΧΑΕ τα 1,5 εκατ. ευρώ…