Με άνοδο άνοιξαν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να παρακολουθούν τα εταιρικά αποτελέσματα και προσπαθούν να κάνουν εκτιμήσεις για το πότε θα ξεκινήσει η νομισματική χαλάρωση.
“Η ώρα για μεταστροφή της στάσης της νομισματικής πολιτικής πλησιάζει γοργά”, ανέφερε το Σάββατο ο Fabio Panetta, μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΚ και διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, σημειώνοντας ότι ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει και η μείωση των επιτοκίων με επιθετικό ρυθμό θα προκαλούσε μεταβλητότητα στην αγορά.
Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, Piero Cipollone σημείωσε τη Δευτέρα ότι η οικονομία δεν χρειάζεται να επιβραδύνει περισσότερο για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός καθώς η ζήτηση είναι ήδη αδύναμη.
Ο DAX σημείωσε άνοδο 0,65% στις 17.037,35 μονάδες, ο CAC 40 0,55% στις 7.689,80 μονάδες, ο FTSE 100 0,01% στις 7.573,69 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB 1% και ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,9%.



