Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Επίσημου Ελέγχου της Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων, ο ΕΦΕΤ οργάνωσε το 2011 ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ελέγχων των… επιπέδων βαρέων μετάλλων σε τρόφιμα φυτικής παραγωγής (καρότα, πατάτες και κρεμμύδια) της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Τα αποτελέσματα του ελέγχου έδειξαν:
1)Tην απουσία εξασθενούς χρωμίου από τα τρόφιμα.
2) Την ασφάλεια των προϊόντων για τους καταναλωτές.
Αναλυτικά παραθέτουμε την έκθεση του ΕΦΕΤ, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του efet.gr στις 2 Φεβρουαρίου 2012.