Η Γεωργία Σταματέλου νέα Εταίρος στο Τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος

Η ΕΥ Ελλάδος ανακοινώνει την ένταξη της Γεωργίας Σταματέλου ως Εταίρου στο

της εταιρείας, ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευση της EY για την υποστήριξη των πελατών της σε ένα εγχώριο και διεθνές φορολογικό τοπίο υπό συνεχή μετασχηματισμό.

Με περισσότερα από 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας, η κυρία Σταματέλου ειδικεύεται στην παροχή φορολογικών και λογιστικών υπηρεσιών σε πολυεθνικούς ομίλους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προτού ενταχθεί στην ΕΥ, διετέλεσε Partner στο φορολογικό τμήμα μίας εκ των Big4 ελεγκτικής και συμβουλευτικής εταιρείας από το 2008, καθώς και επικεφαλής φορολογικών και νομικών υπηρεσιών της ίδιας εταιρείας μεταξύ 2012 και 2022, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, για θέματα φορολογικής συμμόρφωσης, διασυνοριακών συναλλαγών, φορολογικού σχεδιασμού, αποφυγής διπλής φορολογίας και φορολογίας συγχωνεύσεων και εξαγορών. Έχει, επίσης, εργαστεί ως διευθύντρια λογιστηρίου σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, καθώς και ως στέλεχος λογιστηρίου σε μεσαίες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Γεωργία Σταματέλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακής πιστοποίησης στο Φορολογικό Δίκαιο από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι, παράλληλα, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, καθώς και μέλος του International Fiscal Association (IFA).

Ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, αναφέρει: «Με μεγάλη χαρά, καλωσορίζουμε στη διοικητική ομάδα της EY στην Ελλάδα, τη Γεωργία Σταματέλου. Είμαι βέβαιος πως με τη μακροχρόνια εμπειρία και τις πολύτιμες γνώσεις της, θα ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση της EY ως του πιο αξιόπιστου φορολογικού συμβούλου στην ελληνική αγορά, υποστηρίζοντας το ταξίδι του φορολογικού μετασχηματισμού, τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και της ίδιας της Φορολογικής Διοίκησης, σε μία εποχή ραγδαίων τεχνολογικών και κανονιστικών αλλαγών».