>Η Εμπορική Τράπεζα στηρίζει την «άλλη» Ελλάδα

>
Μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της παραγωγικής, καινοτόμου και εξωστρεφούς πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας, ανέλαβε η Εμπορική Τράπεζα. Το iw σας παρουσιάζει την πρωτοβουλία “This is Greece”, πιστεύοντας στην άλλη «Ελλάδα», την Ελλάδα που εργάζεται, πρωτοπορεί και πετυχαίνει.

Η Εμπορική Τράπεζα με την ενέργεια “This is Greece”επιδιώκει να αναδείξει την υγιή και δυναμική πλευρά της ελληνικής επιχειρηματικότητας, προβάλλοντας ενδεικτικά παραδείγματα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, που εξακολουθούν να δημιουργούν, να καινοτομούν και να παράγουν, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας, εν μέσω των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.
Η πρωτοβουλία ”This is Greece” απευθύνεται στην ελληνική και διεθνή επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα καθώς και στο ευρύ κοινό, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η Εμπορική Τράπεζα, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, έχει ήδη υλοποιήσει δύο βασικές ενέργειες.
Η κεντρική ενέργεια αφορά στη χορηγία της ανάπτυξης του διαδικτυακού blog www.this-isgreece.gr, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περαιτέρω προώθηση και στήριξη της πρωτοβουλίας και «πλατφόρμα» για την προβολή θετικών παραδειγμάτων από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό αυτό τόπο το ευρύ κοινό καλείται να καταθέσει παραδείγματα, εμπειρίες, σκέψεις και προτάσεις για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και απλούς εργαζόμενους που λειτουργούν σωστά και πετυχαίνουν τους στόχους τους, «πρεσβεύοντας» καθημερινά την παραγωγική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Εμπορική Τράπεζα ανέλαβε τη χορηγία της παραγωγής ταινίας διάρκειας περίπου 20 λεπτών για την προώθηση της πρωτοβουλίας, με τίτλο “This is Greece-Thinking differently, acting differently”, στην οποία παρουσιάζονται ενδεικτικά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων και Ελλήνων επιχειρηματιών, που διακρίνονται
εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων για την καινοτομία, την εξωστρέφεια, την υψηλή παραγωγικότητα και την υπεύθυνη επιχειρηματική τους συμπεριφορά.

Η Εμπορική Τράπεζα θα παραχωρήσει την ταινία αυτή στο Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και στο Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και σε όλους τους επίσημους φορείς που δραστηριοποιούνται για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με στόχο τη μέγιστη δυνατή περαιτέρω προβολή
και αξιοποίησή της.

Η Εμπορική Τράπεζα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς, καθώς και μέσω του δικτύου της Credit Agricole, έχει ήδη εξασφαλίσει την προβολή της ταινίας σε επιχειρηματικά συνέδρια και συναντήσεις επενδυτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας κ. Alain Strub δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στο σημερινό δυσμενές και γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, η χώρα διατηρεί μία έντονα παραγωγική και δημιουργική πλευρά, την οποία αξίζει να προβάλουμε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, συμβάλλοντας στη σταδιακή μεταβολή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί.

Πρεσβευτές αυτής της Ελλάδας πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που εργάζονται σκληρά, στηρίζουν τους εργαζόμενους και τους πελάτες τους, παράγουν αξία και διακρίνονται για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφειά τους. Αυτή την πλευρά της Ελλάδας είναι που καλούμε όλους να στηρίξουν και να αναδείξουν
μέσα από το blog της πρωτοβουλίας “This is Greece”.

Η πρωτοβουλία “This is Greece” επισφραγίζει τη δέσμευση της Εμπορικής Τράπεζας για τη στήριξη της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Εμπορική Τράπεζα, με τη δύναμη της Credit Agricole, θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εγχώριων επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους ουσιαστική ρευστότητα και πραγματικές λύσεις στις ανάγκες τους, επιβραβεύοντας τη συνέπειά τους και στηρίζοντάς έμπρακτα τα αναπτυξιακά τους σχέδια εντός και εκτός Ελλάδας».

Κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η κρίση της οικονομίας είναι η κρίση ενός προτύπου ανάπτυξης, το οποίο δεν μπορούσε να διατηρηθεί άλλο», και τόνισε την ανάγκη «να περάσουμε σταδιακά σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης», το οποίο όπως επεσήμανε σημαίνει μεταξύ άλλων «στροφή από την κατανάλωση στην αποταμίευση, τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, σημαίνει στροφή από τον κρατισμό και το μοίρασμα προνομίων στον ανταγωνισμό και την επιχειρηματική πρωτοβουλία».

Σε ό,τι αφορά στην πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας, ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι όλες οι ιστορίες που προβάλλονται, με το δυναμισμό και την επιτυχία, στέλνουν ένα διπλό μήνυμα: «Στην ελληνική κοινωνία, στους πολίτες, στη νέα γενιά, λένε ότι πρέπει να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις για να τα καταφέρουμε.

Να πάρουμε την αξία που ενσωματώνουν ο τρόπος ζωής μας, ο πολιτισμός μας, οι γνώσεις μας και να τη μετουσιώσουμε σε προϊόντα και υπηρεσίες. Στην ελληνική πολιτεία, στέλνουν το μήνυμα ότι τώρα είναι η ευκαιρία να σκεφτούμε έξυπνα και να δράσουμε ευέλικτα. Να σπάσουμε τα δεσμά, γραφειοκρατικά και οικονομικά, που κρατούν την ελληνική επιχείρηση μικρή, και να σταθούμε δίπλα της για να μεγαλώσει, να δικτυωθεί, να επεκταθεί σε νέες αγορές».

Ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Χριστόφορος Χατζόπουλος, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, με την πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας αναδεικνύεται μία πλευρά της Ελλάδας που σπάνια βρίσκεται κάτω από τους προβολείς της δημοσιότητας. Αναδεικνύονται άνθρωποι που με αισιοδοξία, τόλμη και αποφασιστικότητα λειτουργούν επιχειρήσεις παραγωγικές και δημιουργικές.

Είναι ένα πολύτιμο παράδειγμα για εμάς στην Ελλάδα και μία θετική πληροφορία για τους ξένους. Δεν πρέπει λοιπόν να αφήσουμε τις πρόσφατες οικονομικές δυσκολίες να μας οδηγούν σε απαισιοδοξία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους ξένους φίλους μας να επανεκτιμήσουν αρνητικά αυτά που πιστεύουν και πάντα πίστευαν για τον Έλληνα. Το να στηρίξουμε την πρωτοβουλία της Εμπορικής Τράπεζας, είναι για το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο μεγάλη χαρά και τιμή. Ελπίζουμε ότι και άλλα μέλη μας, και γενικότερα άλλοι παράγοντες, θα πάρουν πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν και αυτές τη θετική και δημιουργική πλευρά της Ελλάδας.»

Στηρίξτε την πρωτοβουλία “This is Greece”! Επισκεφθείτε το www.this-is-greece.gr