Η Κίνα εγκαταλείπει την πολιτική του «μηδενικού κρούσματος» μετά τις ταραχές

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαιρέτισε σήμερα τη χαλάρωση της στρατηγικής κατά της Covid στην Κίνα, μετά τις οργισμένες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής του μηδενικού κρούσματος του Πεκίνου.
Σήμερα, ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ  ο οποίος επέβαλε την πολιτική του μηδενικού κρούσματος Covid υποστήριξε ότι η παραλλαγή ‘Ομικρον του ιού, που είναι λιγότερο θανατηφόρα, επιτρέπει “περισσότερη ευελιξία” στους περιορισμούς.
“Με χαρά μαθαίνουμε ότι οι κινεζικές αρχές προσαρμόζουν την υφιστάμενη στρατηγική τους και προσπαθούν πράγματι να διαβαθμίσουν τώρα τα μέτρα ελέγχου αυτού του ιού τα οποία είναι απαραίτητα για τη ζωή, τα μέσα διαβίωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα”, δήλωσε ο Δρ. Μάικλ Ράιαν, υπεύθυνος του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ κατά την τακτική ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη.

Η οργή των Κινέζων απέναντι στη σκληρή υγειονομική γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας ξεπέρασε τα “όρια”  το περασμένο Σαββατοκύριακο με διαδηλώσεις οι οποίες οδήγησαν σε επεισόδια με την αστυνομία και στην παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις Αρχές.

26514401
26515686