Η κομματική εκμετάλλευση της οργής για τα Τέμπη, τα “καρακόλια” των δημοσκοπήσεων – “Κουρασμένο” Χρηματιστήριο, στο 3,75% τα έντοκα

Ο σεβασμός των νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών και των γονιών τους, από ελάχιστους πια επώνυμους της πολιτικής τηρείται. Ακόμα και εκείνοι που το παίζουν… τεθλιμμένοι συγγενείς, έχουν βγάλει τα “καρακόλια” τους (τρολ, τηλεπερσόνες, δήθεν οργισμένους πολίτες στα social media) και κάνουν “παιχνίδι”. 

Δεν αναφέρομαι στους χιλιάδες “ελεύθερους” διαδηλωτές που πήγαν χωρίς κομματικό καπέλο στις χθεσινές συγκεντρώσεις. Σεβαστή η οργή τους, που εκφράζει άλλωστε όλους τους Έλληνες, που ξυπνάμε μια μέρα και βλέπουμε το χάος των πεπραγμένων των κυβερνήσεων που έχουμε επιλέξει (ο νους πολλών νυν και πρώην υπουργών να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα… κι ας πάει και το παλιάμπελο)

Δεν αναφέρομαι ούτε καν στους αναρχικούς που σπάσανε κάποιες τζαμαρίες, βάλανε φωτιά σε κάποιους κάδους και πέταξαν μολότοφ. Είχαν δώσει το στίγμα τους από την περασμένη Κυριακή στις οπαδικές θύρες στα γήπεδα, με αντιεξουσιαστικά πανό και συνθήματα. Και σίγουρα, είναι πολύ πιο ειλικρινείς από τους “στρατευμένους” των κομμάτων, ανώνυμους και επώνυμους, που …κλαίνε και οδύρονται στο όνομα των αδικοχαμένων παιδιών, έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη βραδιά των εκλογών και στο πανηγύρι που ετοιμάζονται να στήσουν. (να προσέξουν, μην και το πανηγύρι καταλήξει σε πολιτικό μνημόσυνο)

Δεν αξίζουν καν αναφοράς οι επαίσχυντες  δηλώσεις πολιτικών προσώπων με εμβέλεια στο εκλογικό σώμα, όπως αυτές του Άδωνι Γεωργιάδη, που μέσες άκρες είπε πως αν ο πρώην υπουργός Κ.Καραμανλής έλεγε δημοσίως πως τα τρένα είναι επικίνδυνα, δε θα έμπαινε άνθρωπος μέσα!  Ένας Πολάκης να ήταν απέναντι και …θα έδενε το γλυκό της πολιτικής ανοησίας. 

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε. Μπόρεσε ο Άδωνις και από μόνος του.

Θέλετε και άλλα για να δείτε πόσο νοιάζονται κάποιοι για τους “57” που χάθηκαν; Αν ναι, θα τα έχετε.

Αστείρευτες πηγές ανοησίας στο “όλον” πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένου του “σοβαρού” πολλές φορές ΚΚΕ, που αποδίδει το τραγικό συμβάν στον καπιταλισμό! Για να το εμπεδώσετε, μόνο αν καταργηθεί ο καπιταλισμός θα μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια στα τρένα, τα λεωφορεία, τα πλοία. Μέχρι τότε, ο Θεός βοηθός.

Αμ ο πρώην πρωθυπουργός, ο άρχων της Ραφήνας; αυτού κι αν οι “κύκλοι” έβαλαν φωτιά …στους κάδους. Θίχθηκε γιατί υπαινίχθηκε ο Ρουσόπουλος πως ίσως δεν πρέπει να είναι υποψήφιος ο εξάδελφος και έβαλε να πουν ότι  “δεν εκφράζει τις απόψεις του τ.πρωθυπουργού ο κ.Ρουσόπουλος”. Σωστό. Γιατί… χωρίς έναν έστω Καραμανλή στα ψηφοδέλτια, μετά την αποχώρηση του ίδιου, εκλογές…δεν γίνονται. Τι θα απογίνει ο λαός; αυτόν τον λαό κανένας δεν τον σκέφτεται πχια;

Τέλος, απόδειξη του σεβασμού κομμάτων, τα …κυλιόμενα γκάλοπ που ξεκίνησαν να γίνονται, πριν τα…9μερα των νεκρών, στα μουλωχτά. Και επειδή η… πουτ. θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει, οι υπόγες των …θρηνούντων, διαρρέουν τα ευρήματά τους σε media, ώστε να αφιονίσουν το πόπολο για την νίκη τους. 

Με αυτό το …πόπολο πάντως, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς. Η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου δεν μπήκαν στη Βουλή με πραξικόπημα. Με ψήφους …αγανακτισμένων για το “πουλημένο σύστημα” μπήκαν.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Ταλαιπωρείται και θα ταλαιπωρηθεί. Οι τραπεζικές μετοχές που μεγάλοι Οίκοι μας τις έδιναν σε τιμές πολύ ανώτερες των υψηλών τους, δύσκολα στο βραχυπρόθεσμο διάστημα θα ανασάνουν. Αλλά και “μεγάλα” χαρτιά του 25άρη, δεν πρόκειται να πιάσουν τώρα τις τιμές που σαν στόχοι έχουν δοθεί. Άλλωστε, δεν βοηθάνε και οι ξένες αγορές.

Το deal της εξαγοράς της  ENEL από την ΔΕΗ έχει κλειδώσει και είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί. Ακόμα πιο πράσινη η ΔΕΗ, δικαιολογεί μεσοπρόθεσμα πολύ καλύτερη αποτίμηση.

ΕΝΤΟΚΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καθόλου καλά δε πήγε από πλευράς επιτοκίου η έκδοση των ετήσιας διάρκειας εντόκων γραμματίων. Στο 3,75% το επιτόκιο από 2,73% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία, και 0,23% που ήταν το Μάρτιο του 2022. Τώρα, ποιος βάζει τα λεφτά του σε προθεσμιακές καταθέσεις τραπεζών που δεν δίνουν ούτε τα μισά, είναι…άλλου παπά ευαγγέλιο.

B&B