>Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

>

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος μετάτις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπήςπροέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση ξεπέρασε όλα τα εσκαμμένα. Μετατρέπει τη χώρα σ’ ένα απέραντοφτωχοκομείο. Τα νέα άνευ προηγουμένου σκληρότητας μέτρα, δεν μπορούν ναεφαρμοστούν. Η κυβερνητική αναλγησία πουαπορρέει από την πρωτοφανή ανικανότητα της ίδιας, δεν μπορεί να γίνει ανεκτήούτε από τις επιχειρήσεις, ούτε από τους εργαζόμενους, ούτε από τουςσυνταξιούχους.
Οι αποφάσεις τηςΚυβερνητικής Επιτροπής για αύξηση του αφορολογήτου ορίου, η κατακρεούργηση των συντάξεων, ηκαθιέρωση μισθών πείνας, η πλήρης αποσάθρωση του δημόσιου τομέα με απολύσειςκαι λουκέτα, η προαναγγελία αποκρατικοποιήσεων που δεν εξειδικεύονται αν εφαρμοστούν θα επιφέρουν την πλήρηοικονομική και κοινωνική καταστροφή της χώρας.
Και δυστυχώς, ο επιχειρηματικός κόσμος φοβάται ότι τα μέτρα αυτά δεν είναιτα τελευταία. Κατά την προσφιλή τακτική της και προκειμένου να καταλαγιάσει τιςαντιδράσεις, η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε σήμερα το σύνολο των μέτρων. Έπεται τονέο φορολογικό νομοσχέδιο και κανείς δεν γνωρίζει άλλο τι. Η κυβέρνηση αυτή υπονομεύει την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή τηςχώρας».