Η Ernst & Young Ελλάδος κατακτά για τέταρτη συνεχή χρονιά το βραβείο «National Transfer Pricing Firm of the Year»

Διεθνή διάκριση για την παροχή υψηλού επιπέδου φορολογικών υπηρεσιών στον τομέα ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing) πολυεθνικών επιχειρήσεων, απέσπασε, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ernst & Young Ελλάδος, με την απονομή του βραβείου «National Transfer Pricing Firm of the Year», από το διεθνούς φήμης φορολογικό περιοδικό International Tax Review (ITR). Η επίσημη τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Dorchester Park Lane στο Λονδίνο στις 16 Μαΐου 2012.

Το συγκεκριμένο βραβείο απονεμήθηκε στην Ernst & Young Ελλάδος κατόπιν αξιολόγησης ελεγκτικών και συμβουλευτικών εταιρειών παγκοσμίως, κατατάσσοντάς την στην υψηλότερη θέση στο συγκεκριμένο φορολογικό τομέα επί σειρά ετών.

Ο κ. Στέφανος Μήτσιος, επικεφαλής του φορολογικού τμήματος της Ernst & Young Ελλάδος δήλωσε, χαρακτηριστικά ότι «η κατά τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πιστοποίηση αποτελεί διεθνή τιμητική διάκριση που απονέμεται ως ένδειξη της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων φορολογικών υπηρεσιών στον συγκεκριμένο τομέα αντανακλώντας τη μακροχρόνια και σταθερή εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι πελάτες μας στην Ernst & Young και επιβραβεύοντας το υψηλό επίπεδο των ικανοτήτων των έμπειρων και άρτια εκπαιδευμένων στελεχών μας, οι οποίοι παρακολουθούν όχι μόνο τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις στη φορολογία των επιχειρήσεων αλλά και τις διαφαινόμενες τάσεις. Στο σημερινό αβέβαιο και δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, η ανοχή στα λάθη είναι μηδενική, εξ΄αιτίας του αυστηρού ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και της ποινικοποίησης των σχετικών αδικημάτων. Για τους λόγους αυτούς, οι υπηρεσίες μας στον τομέα ενδοομιλικών συναλλαγών πολυεθνικών επιχειρήσεων βασίζονται στην υιοθέτηση πρότυπων μεθόδων και εφαρμογών, εμπνευσμένες από τις διεθνείς προδιαγραφές της Ernst & Young».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα Ευρωπαϊκά Φορολογικά Βραβεία, η κριτική επιτροπή των οποίων συγκροτείται από τη συντακτική ομάδα του διεθνούς φήμης φορολογικού περιοδικού International Tax Review (ITR), επιβραβεύουν τα πλέον πρωτοποριακά έργα που έχουν διεξαχθεί στην Ευρώπη στον τομέα του φορολογικού σχεδιασμού, του transfer pricing (ενδοομιλικές συναλλαγές) και της αρωγής σε φορολογικές υποθέσεις στα δικαστήρια. Τα βραβεία απονέμονται σε εταιρείες που επιδεικνύουν αριστεία, καινοτομία και ικανότητα αντιμετώπισης περίπλοκων θεμάτων σε κάθε κατηγορία.