“Η FAI θα πλήξει ελληνικούς στόχους”

“Μετά τον τραυματισμό του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας Ansaldo Nucleare, στην Γένοβα, πρόκειται να ακολουθήσει μια περίοδος σχετικής ηρεμίας. Οι αναρχικοί του Fai, όμως, θα πλήξουν, μεταξύ άλλων, και πάλιελληνικούς στόχους στην Ιταλία και ιταλικούς στην Ελλάδα”, δήλωσε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών ΑisiΤζότρζιο Πιτσιρίλο, μιλώντας στην επιτροπή συνταγματικών υποθέσεων της ιταλικής βουλής.

Σύμφωνα με τον Πιτσιρίλο, στο στόχαστρο μπορεί να βρεθούν, επίσης, οι ένοπλες δυνάμειςτράπεζες,οικονομικοί και φοροεισπρακτικοί οργανισμοί, όπως και η ιταλική αμυντική βιομηχανία Finmeccanica.

Η κύρια αναφορά, είναι στον τραυματισμό του διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι, στις 7 Μαίου, στην Γένοβα. Την ευθύνη της επίθεσης, ως γνωστό ανέλαβε η Fai, ‘Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία, με προκήρυξη που απέστειλε στην εφημερίδαΚορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο “πυρήνας Όλγα” της Fai, που υπέγραψε την προκήρυξη (με αναφορά στην ελληνίδα Όλγα Οικονομίδου, μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, που είναι έγκλειστη στην φυλακή) προανήγγειλε “τουλάχιστον” άλλα επτά χτυπήματα.

“Το αναρχικό κίνημα υπέστη μια εσωτερική αλλαγή. Βρέθηκε υπό κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σαφώς ευνοϊκές, και μια ομάδα της ‘Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να περάσει στην απευθείας δράση”, τόνισε ο υπεύθυνος των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο Τζόρτζιο Πιτσιρίλο εκτιμά, τέλος, ότι “υπάρχει, πλέον, μια γκρίζα ζώνη μετάβασης μεταξύ ομάδων τρομοκρατικής έμπνευσης και αναρχικών”.