Η Landis+Gyr επιλέχθηκε ως βασικός προμηθευτής για την μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στην Ισπανία


Από το Ελληνικό εργοστάσιο της 
 θα προέλθουν 250.000 έξυπνοι μετρητές για την Ισπανική Iberdrola

 Σεβίλλη, Μάρτιος  2012 – η Landis+Gyr, παγκόσμιος πάροχος ολοκληρωμένων προϊόντων και λύσεων διαχείρισης ενέργειας, υπέγραψε νέα συμφωνία με την Iberdrola για την μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών στην Ισπανία.

 «Η επιτυχία αυτή επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Landis+Gyr ως κύριου παρόχου λύσεων έξυπνης μέτρησης των εταιριών κοινής ωφέλειας της Ισπανίας. Είμαστε υπερήφανοι που η Iberdrola, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ενέργειας στον κόσμο, αναγνώρισε την αξία που θα προσδώσουν τα προϊόντα έξυπνης μέτρησης τηςLandis+Gyr στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου της Ισπανίας. Η προηγμένη μέτρηση θα επιτρέψει στα Ισπανικά νοικοκυριά να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην ενεργειακή αποδοτικότητα.» τόνισε ο Javier Jimenez, ανώτατος εκτελεστικός αξιωματούχος της Landis+Gyr Ισπανίας και Πορτογαλίας.

«Η εξάπλωση των έξυπνων μετρητών  είναι μέρος της τρίτης φάσης του έργου STAR (το Σύστημα Αυτοματοποίησης και Τηλεδιαχείρισης του Δικτύου – Remote Grid Management and Automation System)  της Iberdrola που ξεκίνησε το 2010 και στη φάση αυτή  θα εγκατασταθούν 1.000.000 έξυπνοι μετρητές εντός του τρέχοντος έτους. «Η επιτυχημένη συμμετοχή μας στην αρχική πιλοτική φάση στην Castellon και σε άλλες εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του 2011 ήταν αποφασιστικής σημασίας για την εξασφάλιση αυτού του μεγάλου συμβολαίου. Είμαστε υπερήφανοι που εξακολουθούμε να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων παρόχων που έχουν επιλεγεί για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας» προσέθεσε ο Javier Jimenez.

Η Landis+Gyr διατηρεί τη θέση της στο προσκήνιο της αγοράς ενέργειας της Ισπανίας. Το 2007, η Εταιρία συνεργάστηκε με την Iberdrola στη θέσπιση του συνόλου των λεπτομερών προδιαγραφών ενός δημόσιου, ανοικτού και μη-ιδιόκτητου προτύπου επικοινωνίας PLC στα πλαίσια του έργου PRIME. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιήθηκε σε ανταπόκριση του Ισπανικού Βασιλικού Διατάγματος για την Έξυπνη Μέτρηση (Spanish Smart Metering Royal Decree 1110/2007) που καθόριζε ότι οι υποδομές προηγμένης μέτρησης θα πρέπει να έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα έως το 2018.

Η Landis+Gyr έχει υποστηρίξει  την Iberdrola και άλλες εταιρίες κοινής ωφέλειας στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το αρχικό στάδιο ανάπτυξης των έξυπνων μετρητών. Μέχρι σήμερα, η Landis+Gyr έχει δεχτεί παραγγελίες για περισσότερους από 300.000 έξυπνους μετρητές και έναν σημαντικό αριθμό για  λύσεις έξυπνου δικτύου (smart grid) για δευτερεύοντες υποσταθμούς. Το νέο έργο με την Iberdrola  θα αυξήσει περαιτέρω  τον αριθμό των παραγγελιών.

 

«Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι φιλόδοξα. Η Landis+Gyr είναι σε θέση να παρέχει όχι μόνο κορυφαίας ποιότητας έξυπνους μετρητές, αλλά και ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες σε  όλων των μεγεθών τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ιβηρική χερσόνησο, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν τις επενδύσεις τους στην ανάπτυξη της έξυπνης μέτρησης και των έξυπνων δικτύων» κατέληξε ο Javier Jimenez, ανώτατος εκτελεστικός αξιωματούχος της Landis+Gyr Ισπανίας και Πορτογαλίας.

 

Σχετικά με την Landis+Gyr

Η Landis+Gyr είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή ολοκληρωμένων προϊόντων διαχείρισης ενέργειας, προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες  ανάγκες της κάθε επιχείρησης ενέργειας και μοναδική στην ικανότητα παροχής πραγματικά ολοκληρωμένων λύσεων προηγμένης μέτρησης. Σήμερα, η Εταιρία προσφέρει το ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών στην αγορά μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας ενώ παράλληλα ανοίγει τον δρόμο για την επόμενη γενιά έξυπνου δικτύου. Η Landis+Gyr αποτελεί μία αυτόνομη μονάδα ανάπτυξης της Toshiba Corporation (TKY:6502) και ελέγχεται κατά 40% από το Innovation Network Corporation of Japan. Με ετησιοποιημένες πωλήσεις που ξεπερνούν το 1,5 δισ. δολάρια, η Landis+Gyr δραστηριοποιείται σε 30 χώρες σε πέντε ηπείρους, και απασχολεί 5.000 εργαζόμενους με μοναδική αποστολή την παροχή στον κόσμο λύσεων για την αποδοτικότερη διαχείριση της ενέργειας.

Η Landis+Gyr A.E. με έδρα και εργοστάσιο στον Ισθμό Κορίνθου, ιδρύθηκε το 1970 και έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών. Το εργοστάσιο της Landis+Gyr A.E. απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής μετρητών στον κόσμο και τα προϊόντα του εξάγονται σε 50 χώρες παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα landisgyr.com