Θάνατος τουρίστριας στη Χαλκιδική – Το ΕΚΑΒ έκανε πάνω από μία ώρα για να φτάσει

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες Τετάρτη μια 63χρονη τουρίστρια από τη Ρουμανία, η οποία έχασε τις αισθήσεις της ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής, σε ακόμη ένα περιστατικό που γίνεται λόγος για καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr η 63χρονη συμμετείχε σε ομάδα που βρισκόταν σε κρουαζιέρα. Τα μέλη της ομάδας αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Ουρανούπολης και περίπου στις 2 το μεσημέρι η γυναίκα ένιωσε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα της περιοχής. Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ωστόσο, ολόκληρη η Χαλκιδική διαθέτει μόλις πέντε Κέντρα Υγείας αλλά οι αποστάσεις μεταξύ τους είναι αρκετά μεγάλες. Έτσι, παρότι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε κατευθείαν από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου προς τον οικισμό της Ουρανούπολης, χρειάστηκε μία ώρα και ένα τέταρτο, προκειμένου να διανύσει την απόσταση. Δυστυχώς, στο διάστημα αυτό η γυναίκα έπαθε ανακοπή και άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης με απινιδωτή που διέθετε το κατάστημα, καθώς και των διασωστών που έσπευσαν στο σημείο, η γυναίκα δυστυχώς κατέληξε.