Θανάσης Μαυρίδης: Aφού θέλουν δραχμή!

Παιδιά, εγώ βαρέθηκα. Παραδίδομαι, πως το λένε. Να γυρίσουμε στην δραχμή με πρόεδρο τον Τσίπρα και ας τρώμε πέτρες. Αρκεί να σταματήσει αυτή η καθημερινή φθορά. «Θα μείνουμε στο ευρώ ή θα βγούμε από το ευρώ»; Ας βγούμε να ησυχάσουμε. Να πετάξουμε το μνημόνιο και τα ευρώ τους στα μούτρα των ευρωπαίων και να πορευτούμε όπως εμείς νομίζουμε…

Μην πιστέψει κανείς ότι πρόκειται για ένα τρικ για να πείσουμε, δήθεν, ότι η χώρα χρειάζεται να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Όχι. Απλά, κουράστηκα. Κουράστηκα να αντιμετωπίζω κάθε μέρα την παράνοια.

Ευρώ ή δραχμή; Αν οι «δοσίλογοι» και οι «γερμανοτσολιάδες» θέλουν το ευρώ (ειδικά γι΄ αυτό κάτι θα έχεις να μας πεις Αντωνάκη, εσύ ή οι συνεργάτες σου), ας αφήσουμε τους πατριώτες να μας οδηγήσουν στην δραχμή.

Ας αφήσουμε τους «αγανακτισμένους πολίτες» να μας δείξουν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους. Αν θυμάμαι καλά απειλούσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους με κρεμάλες. Υπάρχει λόγος να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα τόσο θυμό; Ας πάνε λοιπόν να μας δείξουν πόσο μάγκες και πόσο πατριώτες είναι.

Όμως, αλίμονό  τους. Μην τολμήσουν να αποτύχουν. Θέλω μία Ελλάδα ελεύθερη, μεγάλη και πλούσια. Θέλω μία Ελλάδα καλύτερη από αυτή που θα τους παραδώσω. Ούτε έναν πόντο μικρότερη…

Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή:www.capital.gr