ΙΔΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΚΗ: Χορός εκατομμυρίων σε ιδιόχειρες σημειώσεις!

Στη δημοσιότητα δόθηκε το ημερολόγιο – βόμβα του πρώην υπουργού στο οποίο εστιάζονται πλέον οι εισαγγελικές έρευνες.

Δικαστικές πηγές εκτιμούσαν ως πολύ σοβαρές τις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου και δεν απέκλειαν να πραγματοποιηθεί και νέος γύρος απολογιών και άσκησης ποινικών διώξεων για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα TOR M1 και τα υποβρύχια.

Μεταξύ των εγγράφων που δόθηκαν στους δικηγόρους , περιλαμβάνονται και τα κρίσιμα σημειωματάρια, τα λεγόμενα «ημερολόγια» του Άκη Τσοχατζόπουλου, περίπου 18, τα οποία κατασχέθηκαν από το σπίτι και το γραφείο του πρώην υπουργού, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, μελετούν λεπτομερώς οι δύο ανακριτές καθώς φαίνεται να περιλαμβάνουν κρίσιμα στοιχεία για την ερευνώμενη υπόθεση.

Στα ημερολόγια του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης καταγράφονται συναντήσεις του με πρόσωπα από πολλούς χώρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς, νομικούς και επιχειρηματίες. Οι ανακριτές θα κρίνουν αν κάποια από τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να κληθούν να διευκρινίσουν τους λόγους των συναντήσεων τους με τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της υπόθεσης φέρεται να αποτελούν οι σημειώσεις του πρώην υπουργού και ειδικά κάποιες στις οποίες αναφέρεται σε πρόσωπο το οποίο του οφείλει χρήματα.

Στο τμήμα των σημειώσεων αυτών, χειρόγραφες, σε λευκές σελίδες, ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε πρώην συνεργάτη του, προς τον οποίο γράφει «Ρε Γιάννη», ο οποίος δεν του παραδίδει τις «συμφωνημένες επιστροφές» των ετών 2009 , 2010 και 2011 , ύψους 900 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα αναφερόμενος στον «Γιάννη» εξηγεί πως το ποσό ήταν 1 εκατομμύριο «που συμφωνήθηκε και αποδέχθηκα επίσημα από τους ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΣΟΥ» και από το οποίο πήρε μόνο μερικές χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε χρήματα από «επιτυχή» συνεργασία που είχε με το πρόσωπο αυτό τα έτη 1997-1998 και 1998-2000, ενώ κάπου προσθέτει και την 4ετία 2000-2004 και σημειώνει: ” Πριν δύο χρόνια σου πρότεινα , αποδέσμευση και εκκαθάριση της παλιάς μας συνεργασίας -σσ αναφέρει τα έτη- και αρνήθηκες έμπρακτα να το προχωρήσεις. Η μη επιστροφή από το 2010, παρά τις υποσχέσεις σου και τις συμφωνίες των 900 χιλιάδων ευρώ, που εγκρίθηκαν από τους δικούς σου, αρχές 2010, ήταν η μεγαλύτερη ζημιά για εμένα. Με ζημίωσες σχεδιασμένα, γιατί κάθε μήνα κάλυπτα τα «υποσχόμενα» από το απόθεμα μου».

Σε άλλο σημείο ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρει, απευθυνόμενος και πάλι στον άλλοτε συνεργάτη του: «Εδώ και μήνες υπόσχεσαι ότι θα με περιμένουν αποστολές στο ένα και στο άλλο σημείο του κόσμου. Ρωσία, Ουκρανία, Ιταλία, Ελβετία». Δίπλα σε αυτήν τη φράση υπάρχει σημείωση που αναφέρει «10 ε» και ακριβώς πιο κάτω συνεχίζει:

«Ξέρουμε και οι δυο μας, τι χρήματα και από που στείλαμε με σένα έξω. Μου έλεγες ότι οι άνθρωποι έξω, που αυτοί έβαλαν τις υπογραφές τους, εύχονται να τελειώσουν γρήγορα οι εμπλοκές με την Δικαιοσύνη και να έρθουμε να τα πάρουμε, να τους απαλλάξουμε».

Σε ένα σημαντικό επίσης σημείο των σημειώσεων του πρώην υπουργού που αφορούν τον πρώην συνεργάτη του γίνεται αναφορά σε «μεσολαβητή» που βρήκε: «Φρόντισα -γράφει- επίσης να υπάρξει σοβαρός και ισχυρός «μεσολαβητής» να μας στηρίξει με παρεμβάσεις του και στην Δικαιοσύνη και στις αναγκαίες λειτουργίες υλοποίησης κοινών επιλογών μας».

Για το ΠΑΣΟΚ, σε κάποιες σημειώσεις του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρεται σε «διαρκή υπονόμευση» από το 2004 έως το 2007.

Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η αποκωδικοποίηση των σημειώσεων του πρώην υπουργού θα φέρει ενώπιον του ανακριτή νέα πρόσωπα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ενώ ανοικτό παραμένει και το ενδεχόμενο απαγγελίας και άλλων αδικημάτων.

Ο «βοσκός», το έμβασμα και ένα νέο deal

Στις χειρόγραφες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου γίνεται αναφορά σε πρόσωπο με την ονομασία «Βοσκός» για τον οποίο σημειώνει δίπλα «έμβασμα!!». Και προσθέτει: «Από κάποιον που ξαίρει (σ.σ. ανορθογραφία) (ακολουθούν δύο δυσανάγνωστες λέξεις) το παιχνίδι».

Σε άλλη σελίδα, όπως αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, απευθύνεται σε πρώην συνεργάτη του και αναφέρει: «Σου ζητώ εδώ και ένα χρόνο – και από την προηγούμενη πρωτοχρονιά συμφωνήσατε όλοι σας – να μου επιστρέψεις τα 900.000 ευρώ από το (δυσανάγνωστο) 1 εκ. ευρώ, που πριν από δύο χρόνια δεχτήκατε για (δυσανάγνωστο) λόγους να μου διατεθεί!!! Σήμερα ζητώ – πριν τα Χριστούγεννα – μου επιστρέψεις το υπόλοιπο του 1 εκ. 900.000 ευρώ, που μου είχες υποσχεθεί εσύ και οι δικοί σου να μου επιστρέψετε!

Άλλο μεταθέσεις, υπεκφυγές (δυσανάγνωστο)… επί ένα χρόνο χόρτσα λόγια όχι έργα. Αν δεν πληρώσω τους δανειστές, τους πιστωτές, τους δικηγόρους, τους (δυσανάγνωστο) την οικογένεια, τις υποχρεώσεις – υποθήκες, δάνεια, χρέη ΤΕΛΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (δυσανάγνωστο) δεν έχετε δικαίωμα τελικά να με καταδικάσετε, να με εξαφανίσετε σε εξαφάνιση και εξαύλωση».

Αναφέρει το όνομα του πρώην συνεργάτη του και συνεχίζει:

«… Κέρδισες έναν ολόκληρο χρόνο να μην γυρίσεις πίσω κάτι από τα λεφτά μου. Γνωρίζω ότι, δεν θέλετε, αλλά ότι προβληματίζεστε να αρνηθείτε…

Θέλω να γνωρίζεις, να καταλάβεις.

ΑΝ ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΡΑ! Σε όλους αυτούς, επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου+ εναντίον σου. Γνωρίζω, ότι πλέον τη ζημιά που μου έκανες ολόκληρη τη χρονιά διότι παρά τις υποσχέσεις δεν μου επέστρεψες καθόλου χρήματα».

Ενώ σε άλλο σημείο κάνει λόγο για DEAL: «Χρήματα θα δοθούν σε αυτούς, αφού γίνει ό,τι ζητάμε! Δηλ. μετά τη ΛΥΣΗ!

Προσωπικά έχω αποδεχτεί να μπω στο DEAL!

Προϋπόθεση όμως είναι να μου επιστρέψεις επιταγές από το μέρος των χρημάτων, που συμφωνήσαμε εδώ και 1-1,5 χρόνο. 900.000! (δυσανάγνωστο)»…