Ισπανία: Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές, προβλήματα στις συγκοινωνίες

  Δύο άνθρωποι αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδιες βροχές που έπληξαν την κεντρική Ισπανία, ενώ κάποιες γραμμές του μετρό της Μαδρίτης και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τρένα υψηλής ταχύτητας με νότιες πόλεις διακόπηκαν σήμερα Δευτέρα, το πρωί.

  Υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κινητοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπίσουν σχεδόν 1.200 συμβάντα στην περιοχή αυτή, ενώ πυροσβέστες και αστυνομικοί αναζητούν τους δύο αγνοουμένους στην αγροτική περιοχή Αλντέα ντελ Φρέσνο, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια:

  «Αγνοείται η τύχη δύο ανθρώπων, ενός πατέρα και του γιου του, που βρίσκονταν μέσα σ’ ένα όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρο ο οποίος σχηματίσθηκε όταν φούσκωσε ο ποταμός Αλμπέρτσε… Ελπίζουμε ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

  Δρόμοι στην περιφέρεια της Μαδρίτης έκλεισαν ενώ έξι γέφυρες κατέρρευσαν υπό την πίεση των υδάτων που υπερχείλισαν.

  Οι ξαφνικές καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια στις περιφέρειες της Μαδρίτης, της Καστίλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

  Οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν ωστόσο εξασθενήσει σήμερα το πρωί. Η βροχή συνεχίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε σήμερα το επίπεδο του συναγερμού στο κίτρινο, από το πορτοκαλί και το κόκκινο που ήταν χθες, Κυριακή.

  Γραμμές του μετρό παρέμεναν κλειστές σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη. Μερικά δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας ανάμεσα στη Μαδρίτη και την περιφέρεια της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία, επαναλήφθηκαν αργότερα σήμερα, όμως τα τρένα κινούνται με ταχύτητες χαμηλότερες των συνηθισμένων.