Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ ηγήθηκαν των κερδών στις αγορές Ασίας-Ειρηνικού, καθώς οι μετοχές της Xiaomi σημείωσαν άνοδο, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν τα οικονομικά στοιχεία από τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 2,15%, καθώς οι έμποροι επέστρεψαν από το παρατεταμένο Σαββατοκύριακο, με τις μετοχές της Xiaomi να σημειώνουν άλμα σχεδόν 15%, αφού η εταιρεία ηλεκτρονικών άρχισε να δέχεται παραγγελίες την περασμένη Πέμπτη για το πρόσφατα λανσαρισμένο ηλεκτρικό της όχημα.

Ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας τον Μάρτιο παρέμεινε σταθερός στο 3,1%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Αυστραλίας συρρικνώθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2020, με τον δείκτη PMI  να διολισθαίνει στο 47,3 τον Μάρτιο από 47,8 τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία για την εργοστασιακή δραστηριότητα από την Ινδία αναμένονται επίσης αργότερα εντός της ημέρας, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters να αναμένουν ισχυρότερη μέτρηση του δείκτη PMI στο 59,4.

Ο δείκτης CSI 300 της Κίνας σημείωσε πτώση 0,25%.

Στη Wall Street χθες, και οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν σε μεικτά πρόσημα, καθώς η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς σκαρφάλωσε κατά 13 μονάδες βάσης στο 4,319%

Ο βιομηχανικός μέσος όρος των 30 μετοχών του Dow Jones έχασε 0,6% και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,2% Ο Nasdaq Composite πρόσθεσε 0,11%.