Κανονικά από Δευτέρα τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Βρέθηκε λύση για την υποστελέχωση του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και έτσι οι γιατροί αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους που επρόκειτο να αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή των εργαζομένων στον χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η διεξαγωγή των τακτικών χειρουργείων από Δευτέρα. Προηγήθηκε η δέσμευση του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ότι θα δοθεί οπωσδήποτε λύση ώστε τα τακτικά χειρουργεία του Παίδων να μην κλείσουν.

Ωστόσο, οι γιατροί έθεσαν μια προϋπόθεση, εντός των επόμενων ημερών να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων.

Οι γιατροί επισημαίνουν, επίσης, ότι περιμένουν μέχρι τότε να υλοποιηθεί η δέσμευση της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» και της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, για:

  • διάθεση ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης
  • μετακίνηση για 15 ημέρες ενός γιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
  • προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου

Ο χειρουργικός τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι.