“Καραβάνι” 2.000 μεταναστών στο Π.Φάληρο και στο κέντρο της Αθήνας

Από την Ειδομένη στην Αθήνα 1.600 πρόσφυγεςΣτο κλειστό γήπεδο του τάε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο άρχισαν να καταφθάνουν απόψε το βράδυ τα 46 λεωφορεία με τους 2.000 μετανάστες από την Ειδομένη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιώργο Κοσμόπουλο, οι αφίξεις είναι πολλές και το γήπεδο αρχίζει και γεμίζει. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο χώρος θερμαίνεται και διανέμεται φαγητό και επιπλέον κουβέρτες. Παράλληλα, τόνισε ότι δημιουργείται ξεχωριστός χώρος για τη διαμονή των οικογενειών.

Η μεταφορά των μεταναστών ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι, μετά την εκκένωση των σιδηροδρομικών γραμμών στην ουδέτερη ζώνη των συνόρων Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Οι μετανάστες έκαναν κατάληψη των γραμμών, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων δεν τους επέτρεπε την είσοδο στη χώρα.

Οι μετανάστες θα οδηγηθούν αύριο και στο κέντρο φιλοξενίας στο Ελληνικό, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα λειτουργήσουν και άλλοι χώροι.
Ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών, αντί να κατευθυνθούν προς τους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου, κινήθηκαν προς τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου,  με προορισμό το κέντρο της Αθήνας.
Τους πρόσφυγες επισκέφθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισήμανε πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των μεταναστών, αλλά δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν καταστάσεις όπως εκείνη που είχε δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ