Κασσελάκης: «Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις»

«Οι άνθρωποι μοχθούν εδώ και χρόνια και έχουν γίνει οι σύγχρονοι σίσυφοι της κοινωνίας. Είναι αδιανόητο το να είσαι αγρότης και να μην μπορείς να επιβιώσεις. Βλέπεις αυτό που παράγεις να πωλείται ακριβά στο super market και να αναρωτιέσαι πού χάνεται όλο αυτό». Αυτά τόνισε σήμερα από το μπλόκο του Ε65 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως ζούμε μια στρεβλή οικονομική πραγματικότητα, όπου οι ελεύθερες αγορές δεν δουλεύουν για τους καταναλωτές και δεν δουλεύουν για τους παραγωγούς, πλουτίζουν ελάχιστοι και πλουτίζουν αδρά αυτοί οι ελάχιστοι. Ο κ. Κασσελάκης είπε πως αυτό πρέπει να αλλάξει και το πρώτο βήμα για τα απολύτως δίκαια αιτήματα των αγροτών, να καταργηθεί ο φόρος στα καύσιμα στο αγροτικό πετρέλαιο, να υπάρξει πλαφόν στο ηλεκτρικό ρεύμα και επιτέλους να υπάρξει και πλαφόν σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πώς υπάρχουν πολιτικές λύσεις άμεσες, δεν είναι δυνατόν ο γεωργός, ο κτηνοτρόφος να πουλάει τα προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Πώς γίνεται αυτό; Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει πως για εμάς ο πρωτογενής τομέας είναι η ασφάλεια της χώρας μας. Είναι δυνατόν, συνέχισε ο πρωθυπουργός να παίζει ένα κρυφτούλι και να μην σας βλέπει, ρώτησε απευθυνόμενος στους αγρότες. Επιτέλους, πρόσθεσε, να κάνει τα δέοντα η κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να ανασάνει.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλία και τους πληγέντες τόνισε πως ούτε δωρεάν φάρμακα δεν έχουν οι άνθρωποι… Μάλιστα η περιοχή αυτή είπε, έχει ανθρώπους που ο χρόνος έχει παγώσει, η Θεσσαλία σε πολύ μεγάλο βαθμό μαραζώνει και χάνει και τη νεολαία της. Ενώ οι άνθρωποί της βιώνουν καθημερινά μεγάλη ανασφάλεια. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει λύση την Τρίτη στη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό απάντησε κατηγορηματικά όχι, τονίζοντας:

«Ήδη προσπάθησε να αγοράσει λίγο χρόνο πριν μία εβδομάδα με ελάχιστα πράγματα που είπε», τονίζοντας πως πρέπει να έρθει εδώ ο πρωθυπουργός ο ίδιος. Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστας Τζέλλας τόνισε πως το θέμα για μας είναι να λυθούν τα προβλήματα. Πιστεύουμε κατέληξε πως μέσα από τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε τη ζωή μας πίσω.

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε με αγρότες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ανέβηκε και σε τρακτέρ με το οποίο κινήθηκε στο χώρο του μπλόκου της Ε65. Επίσης ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε το Κεραμίδι που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις πλημμύρες και το μπλόκο στο Ζάρκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ περιόδευσε σε κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες στα Τρίκαλα.

Μετά το Κεραμίδι, ένα χωριό του δήμου Φαρκαδόνας, το οποίο δέχθηκε σε μεγάλο βαθμό τις καταστροφές των θεομηνιών του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε και τους αγρότες στο μπλόκο του Ζάρκου, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Επίσης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Μαρίνα Κοντοτόλη και τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, περιόδευσε σε κεντρικούς δρόμους, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων όπου και συνομίλησε με πολίτες και μέλη/φίλους του κόμματος. Και τέλος, παρακάθισε σε γεύμα το οποίο παρέθεσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τρικάλων.

«Και σε Καρδίτσα- Τρίκαλα ξαναπήγα. Και στα μπλόκα ξαναβρέθηκα, δίπλα στους αγρότες. Και σε τρακτέρ ξανανέβηκα, ύστερα από πρόσκλησή τους. Και στα πλημμυρισμένα σπίτια ξαναμπήκα, ανθρώπων που παλεύουν ολομόναχοι. Και θα τα ξανακάνω όσες φορές χρειαστεί όλα αυτά που ειρωνεύεται η προπαγάνδα Μητσοτάκη. Μέχρι να ακουστεί η αλήθεια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτηση που έκανε στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.