Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες – Μπλόκα στις Εθνικές και κάθοδο στην Αθήνα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες, από την Νίκαια της Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.

Κοινά αιτήματα και κλιμάκωση του αγώνα, από αύριο αποφάσισαν οι αγρότες, με αποκλεισμούς δρόμων και συμβολικά μπλόκα. Από την ερχομένη εβδομάδα ua πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ καλούν και τον πρωθυπουργό σε διάλογο.

Στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από μπλόκα από όλη την Ελλάδα και οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα ήταν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, αποφάσισαν μία λίστα με έξι βασικά αιτήματα, τα οποία θα απευθύνουν στην κυβέρνηση, ώστε να ξεκινήσει συζήτηση και να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις.

Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο

7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε ότι στη Θεσσαλία έχει ήδη δοθεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ και θα έρθουν κι άλλα χρήματα καθώς και ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν ως τις 30 Ιουνίου σε όλο τους το ποσό. Οι αγρότες βέβαια λένε ότι το ζήτημα της ρευστότητας είναι πολύ πιεστικό και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Επίσης, για την πρώτη αρωγή που αυξάνεται από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ θεωρούν ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς οι ζημιές είναι πολλαπλάσιες μετά από τις πλημμύρες.

Αγρότες – Κινητοποιήσεις: Προτάσεις για κλείσιμο Εθνικών οδών και “απόβαση” στο Σύνταγμα