Κουβέλης: Η αναδιαπραγμάτευση προωθείται και θα γίνει

Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση των αρχηγών-κυβερνητικών εταίρων στην οποία παρών ήταν σε ένα μέρος αυτής και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στη συνάντηση, ο ΥΠΟΙΚ ενημέρωσε τους αρχηγούς για τις επαφές του στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες και έγινε μια γενικότερη συζήτηση η οποία αφορά τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση, καθώς και γενικότερα θέμα συντονισμού της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν εντάσεις ή διαφωνίες, παρά το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην εξαρχής και συνολική και επιθετική επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με παράλληλα εμπροσθοβαρή καταβολή δόσεων από το μηχανισμό στήριξης και παράταση του χρόνου προσαρμογής.

Ο κ. Βενιζέλος επίσης “κάλυψε” τον κ. Στουρνάρα επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τα όσα συνέβησαν χθες με την τοποθέτησή του περί των χειρισμών του υπουργού Οικονομικών, ενώ από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα επειδή θυμήθηκε όψιμα την αναδιαπραγμάτευση.

Βενιζέλος: Αφετηρία της επαναδιαπραγμάτευσης η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής

Στόχος είναι η αναθεώρηση των δυσμενών όρων του μνημονίου και αφετηρία η παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με θέμα την αναδιαπραγμάτευση του προγράμματος προσαρμογής.
“Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τη βελτίωση των όρων”, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, είπε πως το θέμα της επιμήκυνσης έχει τεθεί ήδη και θα τεθεί σε όλα τα επίπεδα.

Κουβέλης: Η αναδιαπραγμάτευση προωθείται και θα γίνει

Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διεκδικήσει την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας με στόχο την απαγκίστρωση από τους επαχθείς του όρους αλλά και για να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα, δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

“Αναζητούνται τα ισοδύναμα και θα υπάρξουν, όπως και μέτρα που θα ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία”, δήλωσε ο κ. Κουβέλης.
“Η αναδιαπραγμάτευση προωθείται και θα γίνει”, είπε.

Πηγή:www.capital.gr