Μητσοτάκης-Λονδίνο: Συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, η χώρα έχει γίνει ισχυρότερη

«Θα συνεχίσουμε την πορεία που έχουμε χαράξει ή θα γυρίσουμε πίσω», ήταν ένα από τα διλήμματα που επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των επικείμενων εκλογών, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής  σε κομματική εκδήλωση μελών και φίλων της ΝΔ στο Λονδίνο.

«Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη», είπε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και κατ επέκταση τους ομογενείς μας ανά τον κόσμο να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, βάσει της νέας εκλογικής νομοθεσίας .

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή την μείωση των φόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες».

Τόνισε ακόμη ότι «η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης» και ότι «η οικονομία είναι σε καλό δρόμο. Εκτός όμως από την οικονομία, έχουμε καταφέρει να στηρίξουμε με προσήλωση τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα. Τώρα, τα στηρίζουμε απέναντι σε μια πρωτοφανή άνοδο στις τιμές τις ενέργειας».

Τόνισε δε πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας .

Το «κυρίως μενού» της επίσκεψης του Κυρ. Μητσοτάκη

Το «κυρίως μενού» της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο έρχεται τη Δευτέρα και σηματοδοτείται από τρεις σταθμούς, με κυριότερο τη συνάντησή του με τον Βασιλιά Κάρολο.

Από το πρωί, ο πρωθυπουργός θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο που συνδιοργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών με την Morgan Stanley. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι στο συνέδριο θα δώσουν το «παρών» 240 επενδυτές, ενώ έχουν προγραμματιστεί περισσότερες από 300 συναντήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του, κ. Αλέξη Πατέλη, θα έρθει σε επαφή με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

  • Η ατζέντα του πρωθυπουργού
  • Θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας
  • Μείωση της ανεργίας
  • Αύξηση του ΑΕΠ
  • Διπλασιασμός εξαγωγών
  • Μεταρρυθμίσεις

Στις επτά το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο στο κάστρο του Ουίνδσορ, γεγονός που, όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, αποτυπώνει το ενδιαφέρον του βασιλιά της Αγγλίας για τη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση έρχεται ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη, κατόπιν πρόσκλησης του Καρόλου, στην έπαυλη Dumfries House, στη διάρκεια της οποίας κυριάρχησαν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την αξιοποίηση του Τατοϊου. Σχεδιασμοί οι οποίοι θα αποτελέσουν θέμα συζήτησης του πρωθυπουργού με τον βασιλιά Κάρολο.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στο London School of Economics για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, το σχέδιό του ενόψει της διεκδίκησης μίας νέας κυβερνητικής θητείας και τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές.