Κόντρα Θεοχάρη και Φίλη για μεγαλοεπενδυτές και διαπλοκή

filis

Μεγαλοεπενδυτές και… νερό περιλάμβανε η πρώτη μάχη στη Βουλή που διεξήχθη μεταξύ του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, με επίκεντρο το μέρισμα που διεκδικεί από την ΕΥΔΑΠ  ένας εκ των επενδυτών της Πόλσον.

Ο Χ. Θεοχάρης σημείωσε πως ο Πόλσον έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό επειδή η ΕΥΔΑΠ, της οποίας είναι μέτοχος, συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της «ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» και τώρα διαμαρτύρεται ότι έχασε τα χρήματά του.

“Με το σκάνδαλο της «ΑΤΤΙΚΗΣ» που αναγκάσατε να επενδυθούν χρήματα των Ταμείων. Αναγκάσατε τον επενδυτή, τον κ. Πόλσον, που έχει μειοψηφικό πακέτο στην ΕΥΔΑΠ, να στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα και επιστολή στην κυρία Νουί στον SSM, να ελεγχθεί η περίπτωση της «ΑΤΤΙΚΗΣ» και γιατί αναγκάστηκε η ΕΥΔΑΠ να χάσει τα χρήματά της, έβαλε 20 εκατομμύρια και τώρα αποτιμώνται σε 6 εκατομμύρια, το ΤΣΜΕΔΕ έχασε πάνω από 200 εκατομμύρια, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ, η ΕΥΔΑΠ, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ποιος ξέρεις πόσοι άλλοι φορείς”, υπογράμμισε ο Χ. Θεοχάρης.

«Άκουσα την καινοφανή ερμηνεία – θεωρία ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα διαπλοκή. Δεν θέλω να πάω στα παλιά. Ο κ. Θεοχάρης, εκπρόσωπος του Ποταμιού, ένα όνομα ανέφερε εδώ πέρα. Ξέρετε ποιο ήταν αυτό; Το όνομα του μεγαλομέτοχου ραντιέρη Πόλσον, επειδή είναι, λέει, μέτοχος στην ΕΥΔΑΠ και δεν παίρνει, όπως θα ήθελε αυτός να παίρνει, ανάλογο μέρισμα εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου που είναι ο κύριος μέτοχος εκεί», απάντησε ο Ν. Φίλης και πρόσθεσε: «διαπλοκή είπατε; Νέα διαπλοκή; Της μινωικής περιόδου; Επαναλαμβάνω: Ένα όνομα επιχειρηματία ειπώθηκε εδώ μέσα και αυτός είναι απέξω. Και το είπε ο κ. Θεοχάρης προφανώς, το είπε κιόλας, διότι κάνουν παράπονα, λέει, και στην τρόικα υπέρ του κ. Πόλσον. Δηλαδή η διαπλοκή έχει έναν ευρύτερο χαρακτήρα». «Βεβαίως, και είσαστε υπέρ του κ. Πόλσον, να είναι λιγότερα τα χρήματα του ελληνικού Δημοσίου, να μοιράζονται τα μερίσματα. Αυτό λέτε. Πράγματι, λοιπόν, συγχαρητήρια!», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.