Κύπριος υπουργός μετέφερε βαλίτσες με τις μίζες του Άκη!

«Κόλαφος» ήταν η απολογία του εξάδελφου του Άκη ΤσοχατζόπουλουΝίκου Ζήγρα για την διαδρομή του μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα «δείχνοντας» επιχειρηματίες και πρώην κυβερνητικό στέλεχος της Κύπρου ως βασικούς εμπλεκόμενους στα σκάνδαλα. Από την πλευρά τους, ο κύπριος πολιτικός, η Βίκυ Σταμάτη, αλλά και ο Γιάννης Σμπώκος «σήκωσαν το γάντι» και πέρασαν στην αντεπίθεση.

Ο κ. Ζήγρας «έδειξε» μέσω της απολογίας του ως ηθικούς αυτουργούς των σκανδάλων του Άκη τον Βλάση Καμπούρογλου, τον επιχειρηματία Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και τον Ντίνο Μιχαηλίδη, πρώην υπουργό Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Ζήγρας, ο τελικός προορισμός του μαύρου πολιτικού χρήματος από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, ήταν οι λογαριασμοί του Άκη Τσοχατζόπουλου και του συνεργάτη του, Γιάννη Σμπώκου. Σχετικά με τον Γιάννη Σμπώκο, ο κ. Ζήγρας σημειώνει ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεχόταν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία ο πεθερός του επένδυε καθώς είχε σχέση με χρηματιστηριακή εταιρειά, ενώ μαζί με τον Βλάση Καμπούρογλου συντόνιζαν την… δαιδαλώδη διαδρομή των χρημάτων.

Ωστόσο, έμφαση φαίνεται ότι έδωσε στην κατάθεσή του ο εξάδελφος του Άκη στον πρώην κύπριο υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη, ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως κομβικός ενδιάμεσος σύνδεσμος για τη μεταφορά των χρημάτων έχοντας μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερις φορές υπέρογκα ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός της Κύπρου, όπως σημειώνει ο κ. Ζήγρας, είχε ως ρόλο να μεταφέρει με το αζημίωτο όλες τις επιταγές, από το εξωτερικό στο εσωτερικό και τούμπαλιν, που προέρχονταν από τον επιχειρηματία Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Όπως προκύπτει από την απολογία του εξάδελφου του Άκη, ο κ. Μιχαηλίδης ήταν προσωπικός φίλος του Τσοχατζόπουλου, τον οποίο είχε συστήσει στον Νίκο Ζήγρα ως άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης.

Ο κύπριος πρώην υπουργός μεθόδευε όλες τις συζητήσεις, τις επαφές και τις αποφάσεις του Άκη. Μάλιστα, στα ταξίδια του με το μαύρο χρήμα στις βαλίτσες ο Μιχαηλίδης συνοδευόταν και από τον γιο του, ενώ είχαν κάθε βράδυ πριν τα επίμαχα ταξίδια συναντήσεις με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο δε πρώην ισχυρός άνδρας της ελληνικής πολιτικής σκηνής επισκεπτόταν πάντα τον κ. Μιχαηλίδη όταν βρισκόταν στην Κύπρο.

Οι επιταγές πάντως που κατέθετε ο κ. Μιχαηλίδης φέρεται ότι αφορούσαν αποκλειστικά στην TORCASO και στις αγορές ακινήτων.

Ο κ. Ζήγρας, δεν παρέλειψε να… κατηγορήσει τον Άκη ακόμα και για την υστεροβουλία των πράξεών του σχετικά με το υποτιθέμενο ενδιαφέρον για την υγεία του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ο Τσοχατζόπουλος ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνω προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το μαύρο πολιτικό χρήμα», ενώ έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες για να εκλεγεί ξανά υπουργός ώστε να σωθεί χάριν της βουλευτικής ασυλίας.

«Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ».

Ο κατα τά αλλα διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Ζήγρας, δήλωσε επίσης στην κατάθεσή του ότι η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζε για τα… ταξίδια του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.

«Ο Άκης έλεγε όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του»

«Η νυν και η πρώην γυναίκα του Άκη Τσοχατζόπουλου γνώριζαν τα πάντα καθώς, όπως μου είχε εκμυστηρευτεί,
έλεγε όλα του τα μυστικά στις γυναίκες που ήταν δίπλα του» γράφει στην απολογία του ο Νίκος Ζήγρας και επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει ότι οι δύο σύζυγοι του Άκη ήταν ηθική αυτουργοί στο «έγκλημα». Όπως αναφέρει, η πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν, προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο πήρε με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 δολάρια και συμφώνησαν να της καταβάλει κάθε μήνα το ποσό των 3.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν δηλωνόταν πουθενά. Τέλος, η Βίκυ Σταμάτη γνώριζε όλες τις… επιχειρηματικές κινήσεις του συζύγου της.

Η απάντηση του πρώην κυβερνητικού στελέχους Ντίνου Μιχαηλίδη

Σε δήλωση του στο ΡΙΚ, ο κ. Μιχαηλίδης αρνήθηκε τις κατηγορίες του κ. Ζήγρα και υποστήριξε ότι «πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς και αποκυήματα φαντασίας. Μένω κατάπληκτος, είπε, από όσα αναφέρονται για το πρόσωπό μου».

Η απάντηση της Βίκυς Σταμάτη

Από την πλευρά της, η Βίκυ Σταμάτη εμφανίστηκε εξαιρετικά αιχμηρή και καυστική σε σχέση με τον ξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα.

 

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της από τη φυλακή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, με τον κύριο Ζήγρα δεν είχε περισσότερες από τυπικές σχέσεις.

 

Μάλιστα η κυρία Σταμάτη χαρακτηριστικά σημείωσε, αναφερόμενη στον άνθρωπο που «καίει» τον  Άκη Τσοχατζόπουλο και το στενό περιβάλλον του με την κατάθεσή του, «τον αγνοούσα και τον αγνοώ».

 

Η Βίκυ Σταμάτη δε δίστασε στη συνέχεια να αποκαλέσει «κοινό συκοφάντη» τον ξάδελφο του πρώην υπουργού, αφού του χρεώνει εικασίες που δεν εδράζονται, κατά την εκτίμησή της, σε κανένα υπαρκτό στοιχείο.

 

Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, η έγκλειστη σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδωσε την κατάθεση του Νίκου Ζήγρα  σε «πιθανή συναλλαγή», επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμη αντίδρασή της.

 

Τέλος, η Βίκυ Σταμάτη, η οποία δις επανέλαβε με νόημα στη συνέντευξή της το πλήρες ονοματεπώνυμό της ως «Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου», χρέωσε τη στάση του Νίκου Ζήγρα στο ότι εκείνος υπήρξε «τρόφιμος άλλης αυλής».

 

Μάλιστα η ίδια αναρωτήθηκε -αφήνοντας αιχμές- για ποιο λόγο αυτή η «αυλή» παραμένει στοαπυρόβλητο.

 

Η απάντηση του Γιάννη Σμπώκου


Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος, ερωτηθείς για τις εξελίξεις, δήλωσε με λακωνικό τρόπο ότι δεν έχει καμία σχέση με το «μαύρο χρήμα», κάτι που όπως ισχυτρίζεται, προκύπτει από τα πορίσματα των αρμόδιων φορέων (ΣΔΟΕ κλπ) που έχουν διεξάγει σχετικές έρευνες