Κώστας Στούπας: Μας τα πήραν τα χαρτιά, προς το παρόν…

1) Της Δευτέρας γιορτή της Τρίτης λύπη;

Αν  θέλεις να καταστρέψεις κάποιον βάλτον να αγωνιστεί για λάθος πράγματα.
H Ελλάδα χρεοκόπησε και θα γίνει φτωχότερη γιατί έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής στον πολιτισμένο κόσμο, έχει υψηλές κρατικές δαπάνες, υψηλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε ό,τι αφορά τη διαφθορά και έχει μια οικονομία με ανταγωνιστικότητα στα επίπεδα των χωρών της Αφρικής…

Δεν έχουμε ακούσει από τα δυο ντουζίνες κόμματα που συμμετείχαν στις χθεσινές  εκλογές  μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις για την θεραπεία των αιτιών της χρεοκοπίας.

Αντ’ αυτών η διελκυστίνδα εδώ και μήνες παίζεται μεταξύ των συνθημάτων μνημονίου και αντιμνημονίου.

Αυτός είναι ένας λόγος που κάνει κάποιον να μην είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα των  εκλογών.

Συνήθως στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρώπινη κατάσταση η λύση δρομολογείται όταν τεθούν τα σωστά ερωτήματα.

Όταν τίθενται ευθύς εξ αρχής λάθος ερωτήματα είναι απίθανο να δοθούν οι σωστές απαντήσεις.

Ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις χθεσινές εκλογές με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Παρά την κρισιμότητα του διλήμματος η διαφορά μοιάζει φτωχή.

Η διαφορά αυτή γίνεται ακόμη πιο φτωχή αν εκτιμήσει κάποιος την δυσκολία  της χώρας να κυβερνηθεί λόγω του συντεχνιακού και πελατειακού κατακερματισμού της κοινωνίας και του εθισμού μεγάλων τμημάτων της στην παράνομη παρεμπόδιση της εφαρμογής των νόμων.

Μοιραία οποιαδήποτε πίεση από την πραγματικότητα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα προσκρούσει σε μια διευρυμένη αντιπροσωπεία στη Βουλή και στο πεζοδρόμιο που θα αρνείται να εφαρμόσει τις αλλαγές…

Μέχρι η ευρεία πολιτική ηγεσία του τόπου  να βρει το κουράγιο να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και τις πιθανές επιλογές που έχει, η παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη τελεί υπό τον κίνδυνο της αποπομπής…

2) Μας τα πήραν τα χαρτιά προς  το παρόν…

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα απομακρύνει την προοπτική εθνικοποίησης των τραπεζών και επαναφέρει τα σενάρια επανακεφαλαιοποιήσης όπως αυτά είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Αυτό διευρύνει τις προϋποθέσεις συνέχισης του ανοδικού ξεσπάσματος της περασμένης εβδομάδας με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές.

3)Να μετρήσει πόσα απίδια χωράει ο σάκος…

Αγαπητέ Κώστα.
Θα σου μιλήσω και πάλι σαν άνθρωπος της αγοράς.

Το 2007 έλεγα στους ανθρώπους της ΕΤΕ, “μήπως το δίπολο τράπεζα-κυβέρνηση επιβάλει την φοροδιαφυγή, αντίθετα με ότ,ι διακυρύσει; Ας πάρουμε δειγματοληπτικά 1000 ΑΦΜ να δούμε πόσες επιταγές προεξοφλήθηκαν και συνοδεύονταν από τιμολόγια το τελευταίο εξάμηνο. Ξεκινήστε με το δικό μου, αύριο”.

Ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής, ο προϊστάμενος χορηγήσεων, όλοι φίλοι μου, απλά  χαμογέλασαν…

Δεξιοί, αριστεροί, σοσιαλιστές και όλοι οι νεο-Συριζιανοί σήμερα, υπερθεμάτιζαν για το πιο πάνω καθεστώς αφού για το οτιδήποτε αντίθετο, που συνέβαινε στο Βέλγιο όπου επιχειρώ, με απειλούσαν με πόλεμο!!!

Σήμερα, ο Αλέξης και η ομάδα του, με μια μόνο ματιά, καταλαβαίνουν τις ελείψεις σε προσωπικό που έχει ο Δημόσιος τομέας…

Ναι στα μαύρα λεφτά και μηδέν έσοδα στο ταμείο, ναι παράλληλα και στα ατελείωτα έξοδα,απο το ίδιο ταμείο…

Ευχομαι την Δευτέρα, αυτοδυναμία στον Συριζα και με κυβέρνηση που θα μετρήσει επιτέλους, πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν, τον Σύριζα στην αντιπολίτευση, με 30% στον άλλο σάκο.

Τα γράφω σήμερα γιατί είμαι από 17 χρονών στον δρόμο και αν κάτι σιχαίνομαι είναι τούς μετά Χριστόν προφήτες.

Ευχαριστώ για την ανοχή.
Μιχάλης Ντάκο.

Πηγή:www.capital.gr