Κ. Κουλούρης: «Για ένα κόκκινο καταστρέφεται η ζωή μου»

Σε (σχεδόν) πλήρη διάψευση των όσων μαρτυρούν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ ότι συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου, προχώρησε ο Κίμων Κουλούρης το πρωί της Δευτέρας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5.

Μετά το αίτημα για ποινική δίωξη του κ. Κουλούρη, το οποίο υπέβαλε ο 25χρονος αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε στη διάρκεια του επεισοδίου όταν ο πρώην υπουργός επιχείρησε να διαφύγει με το όχημά του πέφτοντας επάνω του, ο κ. Κουλούρης υποστήριξε ότι «το αυτοκίνητο ούτε που τον άγγιξε τον αστυνομικό».

Παράλληλα αμφισβήτησε ότι ο ίδιος πέρασε με κόκκινο, ενώ δέχθηκε μόνο το γεγονός ότι η άδεια κυκλοφορίας του έχει λήξει.

«Για ένα κόκκινο καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου» είπε ο Κ.Κουλούρης και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν φέρθηκαν καλά στον ίδιο τρομοκρατώντας το 15χρονο παιδί του που επέβαινε στο όχημα.

«Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη» είπε.

Οσον αφορά στον τραυματισμό του 25χρονου αστυνομικού, ανέφερε: «Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκίνητο επάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια επάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα…»

Ακόμη, ο πρώην υπουργός είπε: «Δεν ξέρω αν πέρασα με κόκκινο» και ζήτησε έλεος, αναρωτώμενος αν είναι έγκλημα που δεν ήταν η άδειά του ανανεωμένη.

Νέα τροπή πήρε η υπόθεση του τροχαίου περιστατικού με πρωταγωνιστή τον Κίμωνα Κουλούρη. Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 το δίπλωμα οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.

Το δίπλωμα του έπρεπε να είχε ανανεωθεί, καθώς ο Κίμων Κουλούρης είναι άνω των 65 ετών. Πέρα από αυτό ο πρώην υπουργός αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

Μιλώντας στον Real fm 97,8, ο πρώην υπουργός παραδέχθηκε την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη: «Έχω την ευθύνη. Είχα μαζί μου μόνο την ασφάλεια του αυτοκινήτου, δεν είχα ταυτότητα και θέλησαν να με πάνε στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τους ζήτησα να πάω την 16χρονη κόρη μου, που είχα μαζί μου, σπίτι και μετά να πάω στο τμήμα, αλλά δεν με άφησαν. Έγινε ένα διαπληκτισμός, αλλά δεν πάτησα κανένα αστυνομικό. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και ζήτησα αμέσως συγγνώμη».

Την ποινική δίωξη Κουλούρη ζήτησε ο ειδικός φρουρός

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζήτησε ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του το βράδυ του Σαββάτου, στη διασταύρωση των Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση χθες το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζήτησε την ποινική δίωξη του κ. Κουλούρη για το τροχαίο ατύχημα και ό,τι προκύψει από τον τραυματισμό του. Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, κατέθεσε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.