Λέσβος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων του πλοίου «RAPTOR» που βυθίστηκε

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 μελών του φορτηγού πλοίου «RAPTOR» με σημαία Κομόρες, που βυθίστηκε χθες Κυριακή κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου. Οι έρευνες συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ χθες εντοπίστηκε στο σημείο του ναυαγίου η σορός ενός ατόμου που πιθανόν είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου, καθώς σήμερα αναμένεται η ταυτοποίησή του. Επίσης διεσώθη από το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας ένας Αιγύπτιος, μέλος του πληρώματος, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στο «RAPTOR» επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη, ενώ πιθανόν να υπήρξε μικρή εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου, που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Χθες το πρωί ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου σε παραπλέοντα σκάφη, αλλά το «RAPTOR» χάθηκε από τα ραντάρ.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βυθίστηκε το πλοίο συνεχίζονται από το πρωί σήμερα οι έρευνες από δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο και παραπλέοντα πλοία.