ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ 80 ΕΚΑΤ. ΣΤΗΝ PROTON BANK

Ανέκρουσε πρύμναν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης τρεις ημέρες μετά την υποβολή του πορίσματος – καταπέλτη του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ζητεί την ποινική του δίωξη για 4 κακουργήματα σχετικά με την «επισφαλή» δανειοδότηση εταιρών αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του από την Proton Bank την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας. Το συνολικό ποσό των δανείων φέρεται να φτάνει τα 701 εκατομμύρια ευρώ.

Η δυσχερής ποινική εξέλιξη για τον γνωστό επιχειρηματία είναι σχεδόν δεδομένη καθώς το πόρισμα Δραγάτση έχει υποβληθεί ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη ο οποίος έχει την τυπική αρμοδιότητα να επικυρώσει την ποινική δίωξη  που συνέταξε ο κ. Δραγάτσης.

Οι παλινδρομήσεις πάντως την περασμένη βδομάδα ήταν πολλές καθώς στο «παρά 1’» της υποβολής του πορίσματος ο επιχειρηματίας επίσης διαπραγματευόταν την επιστροφή ενός μεγάλου χρηματικού ποσού . Η απαίτησή όμως των συνηγόρων του να αποδεσμευθούν τα περίπου 160 εκατομμύρια που «πάγωσαν» σε λογαριασμούς του στην Ελβετία για να γίνει επιστροφή χρημάτων, προσέκρουσε στην άρνηση Δραγάτση ο οποίος παρέδωσε τελικά το πόρισμα.