>Μέρκελ προς Παπανδρέου: «Εκτιμώ πολύ το θάρρος σου»

>

Την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ ενημέρωσε, σε τηλεφωνική συνομιλία , το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τη συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας που επετεύχθη το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε στον κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα και ζήτησε η νέα κυβέρνηση να συνεχίσει απαρέγκλιτα το έργο που έχει να επιτελέσει. Ακόμη, εξέφρασε το σεβασμό της για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Η Μέρκελ είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι «εκτιμά πολύ αυτό που πραγματοποιήθηκε», εγκωμιάζοντας το «θάρρος και τη δύναμη των πεποιθήσεών του», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής
συνέντευξης Τύπου.

Εκτός από την Ανγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε σήμερα σειρά τηλεφωνικών επαφών με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλή της Ευρωζώνης, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού
Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στη διάρκεια των τηλεφωνικών αυτών επαφών συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προκειμένου η Ελλάδα, με την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, να προχωρήσει στην υλοποίηση των υποχρεώσεών της που απορρέουν από την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, καθώς και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης στους συνομιλητές του, ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει έχει αποστολή να φέρει σε πέρας το έργο της υλοποίησης των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου πριν να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.